Гарячий шоколад «Зимовий вечір»
(покроковий рецепт з фото)
Ароматний, солодкий напій для дорослих і дітей можна приготувати за лічені хвилини, маючи під рукою какао-порошок, молоко, зефіркі і подрібнений фундук. Гарячий шоколад виходить неймовірним!
Гарячий шоколад "зиязикай вечір" популярний в дитячій грі, Проте, його з легкістю можна приготувати і в домашніх умовах. Замість молока можна використовувати нежирні вершки, а какао-порошок замінити на подрібнений молочний шоколад. Обов'язково почастуєте таким ароматним напоєм своїх рідних!
- Молоко - 250 мілілітрів (будь-якої жирності)
- Какао-порошок - 2-3 Ст. Ложок (в залежності від кольору інгредієнта)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Маршмеллоу - 10 грам
- Подрібнений фундук - 10 грам
Підготуйте зазначені інгредієнти. Молоко може бути будь-якої жирності і будь-якого сорту, подрібнений фундук можна замінити подрібненими волоськими горіхами, мигдалем і т.Д. За бажанням замість молока можна використовувати вершки, жирністю не більше 35%.
Молоко перелейте в сотейник, ківш або каструлю, доведіть до кипіння. Додайте цукор і какао-порошок. Пам'ятайте, що порошок додається тільки в гарячу рідину, інакше в холодній він зіб'ється в грудочки.
Перемішайте, прогрійте практично до кипіння і вимкніть нагрів.
Перелийте шоколад в стакани або чашки, зверху викладіть маршмеллоу.
Присипте подрібненим фундуком або іншими обраними горіхами.
Подайте напій до столу гарячим, поки він не охолов. По бажанню - з солодкою випічкою або цукерками.