Домашній гарячий шоколад
(покроковий рецепт з фото)
Після перегляду цього рецепта ви точно будете знати, як приготувати домашній гарячий шоколад, неймовірно смачний, солодкий напій, який відмінно зігріє вас восени і взимку, а також порадує влітку!
Гарячий шоколад - улюблений усіма напій, тому можете сміливо готувати його на святковий стіл! Особливо добре такий шоколад підійде для зиязиках свят, коли хочеться зігрітися чимось смачним і порадувати себе солодким. Для приготування гарячого шоколаду ви можете брати не тільки гіркий шоколад, але і молочний, головне, щоб якість шоколаду було високим, так як від цього прямо залежить смак напою. Можете додати збитих вершків, цедру або горіхи в готовий напій.
- Гіркий шоколад - 100-120 грам
- Молоко - 150 мілілітрів
- Вершки - 50 мілілітрів
- Цукрова пудра - 1 Чайна ложка
- Збиті вершки - За смаком
1. Для початку підготуйте шоколад: будь-який ваш улюблений шоколад (не обов'язково гіркий, можете взяти і молочний) добре покришите ножем, щоб він швидше розтанув при приготуванні.
2. Після цього змішайте молоко з вершками і добре нагрійте, але не кип'ятіть. За бажанням можете додати цукрову пудру.
3. Далі додайте шоколадну крихту і добре перемішайте. Поставте суміш на вогонь і прогрійте, щоб розтанув шоколад. Прикрасьте збитими вершками за бажанням. Смачного!