Гарячий шоколад еспрессо
(покроковий рецепт з фото)
Коли на вулиці особливо холодно, без зігріває гуртки напою просто не обійтися.
Багатьом буде цікаво дізнатися про те, як приготувати гарячий шоколад-еспресо. Готуємо шоколад на плиті в сотейнику, використовуємо шоколад, молоко, вершки, кава.
- Молоко - 1 літр
- Вершки - 400 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Темний шоколад - 360 грам
- Еспрессо, порошок - 1 Ст. Ложка
- Вода гаряча - 1 Склянка
- Екстракт ванілі - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Обкладинка - За смаком
- Зефір - За смаком
- Збиті вершки - За смаком
- Карамельний соус - За смаком
Нагрійте до гарячого стану молоко разом з вершками, але не кип'ятіть.
В цей же час наріжте тонкими смужками шоколад.
У мисці перемішайте еспресо з сіллю і корицею.
Потім до сухої суміші влийте воду. Перемішайте її до розчинення.
Тим часом до молока на плиті додайте цукор і шоколад. Варіть рідина до розчинення.
Потім влийте еспресо-суміш і ванілін. Ретельно перемішайте.
Розлийте гарячий шоколад по гурткам. Зверху додайте зефір, вершки і сироп за бажанням. Приємною дегустації!