Гарячий шоколад з какао порошку
(покроковий рецепт з фото)
Гарячий шоколад - ідеальне рішення для зиязиках вечорів. Чудова перспектива кави і просто чудовий напій. М'який смак какао, розбавлений терпкою корицею, створюють непередавані аромат і смак!
Ні для кого не секрет, що шоколадне печиво просто ідеальне доповнення до гарячого шоколаду. Існує безліч варіацій цього напою: від класичних до екстремальних. Ось, наприклад, традиційний шоколад племені Майа готується з корицею і перцем кайенский. Також замість частки молока можна додати розчинну каву. Ну, а ласуни можуть посипати шоколадний напій повітряним зефіром або тертим шоколадом.
- Какао порошок - 60 грам
- Цукор - 100 грам
- Молоко - 4 склянки
- Гаряча вода - 80 мілілітрів
- Ванільний екстракт - За смаком
- Обкладинка - За смаком
У каструлі середнього розміру змішайте цукор, какао і корицю.
Залийте какао і цукор гарячою водою, перемішайте, розбиваючи грудочки.
Поставте рідина на вогонь, доведіть какао до кипіння.
Додайте в какао молоко, доведіть рідину до потрібної вам температури. Краще не доводьте до кипіння, т.К. Молоко може згорнутися. Знімайте какао з вогню.
Додайте в какао трохи екстракту ванілі, тут краще менше, чим більше, бо, якщо перебрати з ваніллю, напій буде гірчити і неприродно пахнути. Розлийте напій по гуртках - і дегустуйте.