Рецепт Кок-о-Wen фото

Кок-о-Wen
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Птах, Курка
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Печеня

Кок-о-вен або півень у вині - класика кухні Франції. Спочатку селянська їжа, тушковане в домашньому вини жорстке м'ясо півня, це блюдо з часом стало однією з візитних карток французької кухні і гідно прикрашати святковий стіл.

Вважається, що для справжнього коко-о-вен використовують лише півнів, причому

Однорічних, вагою близько 3 кг. Однак і зі звичайної курки теж виходить смачно!

  • Курка - 1 штука(1200-1300 г)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука (або salotų - 2-3штуки)
  • Бекон - 50 грам
  • Печериці - 250 грам
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Борошно пшеничне - 1 Ст. Ложка
  • Коньяк - 2 Ст. Ложки
  • Вино червоне сухе - 400 мілілітрів
  • Чебрець - 1 щіпка
  • Розмарин - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Лавровий лист - 1 штука
кок-о-Wen - фото крок 1
Курку розділіть на порційні шматки і обсмажте на суміші оливкової та вершкового масла до легкої скоринки. Вершкового масла беріть 20 грам.
кок-о-Wen - фото крок 2
Вийміть шматки курки і зберігайте їх теплими. У сковороду викладіть нарізану кубиками бекон або грудинку і крупно порізану цибулю, в ідеалі - шалот. Обсмажте, помішуючи, до легкої позолоти.
кок-о-Wen - фото крок 3
Додайте в сковороду кружальця моркви і крупно порізані печериці. Смажте до м'якості, помішуючи.
кок-о-Wen - фото крок 4
Поверніть курку до овочів і влийте коньяк. Дайте алкоголю випаруватися на сильному вогні при помішуванні.
кок-о-Wen - фото крок 5
Наполягати вино, доведіть до кипіння, злегка посоліть і тушкуйте на повільному вогні до м'якості курки.
кок-о-Wen - фото крок 6
Ближче до кінця гасіння поперчіть блюдо і покладіть чебрець, невеликий лавровий лист і розмарин.
кок-о-Wen - фото крок 7
Приготовим ру. На маленькій сковорідці розтопіть масло і всипте борошно. Постійно помішуючи, прогрійте суміш.
кок-о-Wen - фото крок 8
Розкладіть шматочки курки на підігріті тарілки. В соус додайте ру і добре перемішайте лопаткою або віночком.
кок-о-Wen - фото крок 9
Полийте курку соусом і подавайте. Французи зазвичай обходяться без гарніру, додаючи до страви лише скибки свіжого м'якого хліба і, звичайно, келих вина.

Схожі рецепти