Рецепт Класичний рецепт пташиного молока фото

Класичний рецепт пташиного молока
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Желатин
Вегетаріанське харчування
Для дітей , На святковий стіл , День народження , Ювілей
Випічка , Торти , Пташине молоко
Кількість порцій: 10
Час приготування: 5 г. 0 хв.

Класичний рецепт пташиного молока досить простий, і впоратися з ним зможе навіть початківець кулінар. Цей торт користується успіхом, як у маленьких ласунів, так і дорослих любителів солодкого.

Опис приготування:

Класичний рецепт пташиного молока - це бісквітна основа з білковим мусом, залита шоколадною глазур'ю. Я люблю цей торт, він дуже легкий, повітряний і шалено смачний. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цей чудовий десерт. У класичний рецепт я додаю свою родзинку, просочення бісквітного коржа я роблю лимонним джемом і додаю масляний крем. Ви можете це не додавати, а просто просочити бісквіт цукровим сиропом. Смачного!

  • Яйця - 6 штук(3 шт. Для основи + 3 жовтка для масляного крему і 3 білка для мусу)
  • Цукор - 1 Склянка(1/2 склянки для основи + 1/2 склянки для крему)
  • Борошно - 1/2 склянки
  • Вода - 1/2 склянки
  • Желатин - 2 чайних ложки
  • Цукрова пудра - 4 склянки
  • Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
  • Лимонний джем - 50 грам (по бажанню)
  • Вершкове масло - 120 грам
  • Шоколад - 200 грам
  • Вершки - 1/2 склянки (жирністю 30%)
  • Молоко - 3 Ст. Ложки
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 1
Підготуємо тісто для основи: 3 Збийте яйця з 1/2 ст. Цукру до білої пишної маси. Додайте борошно і розпушувач, змішайте до однорідності.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 2
Влийте тісто в форму і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 3
Коли корж спечеться, дістаньте його з духовки і відставте для охолодження.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 4
Змішайте лимонний джем з 2-ма столовими ложками води і розігрійте в мікрохвильовці (30 секунд).
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 5
Далі нам потрібно приготувати мус: яєчні білки (3 шт.) влийте в чашу блендера, додайте ванільний цукор.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 6
Половину склянки води влийте в каструлю, додайте желатин і варіть до повного розчинення.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 7
Коли желатин розчиниться, додайте цукрову пудру і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть суміш рівно 6 хвилин.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 8
Влийте желатинову суміш в білки, збивайте все разом до стійких піків.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 9
Щоб приготувати масляний крем, доведіть до кипіння 1/2 склянки цукру, 3 столові ложки молока і 3 яєчних жовтки.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 10
Вершкове масло кімнатної температури поріжте на невеликі шматочки і додайте в крем. Добре все збийте до однорідності. Крем готовий!
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 11
Остиглий корж просочіть лимонним джемом, зверху викладіть масляний крем і розподіліть його по всій поверхні. Поставте форму, залийте мусом.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 12
Надішліть торт в холодильник, а краще - в морозилку на кілька годин. Перед покриттям шоколадним ганаш він повинен бути дуже холодним і застиглим.
класичний рецепт пташиного молока - фото крок 13
Для шоколадного ганаша: вершки влийте в посуд і поставте на водяну баню. Додайте шоколад і варіть, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Дістаньте торт з холодильника, покрийте його глазур'ю. Надішліть в холодильник до повного застигання.

Схожі рецепти