Класичний рецепт пташиного молока
(покроковий рецепт з фото)
Класичний рецепт пташиного молока досить простий, і впоратися з ним зможе навіть початківець кулінар. Цей торт користується успіхом, як у маленьких ласунів, так і дорослих любителів солодкого.
Класичний рецепт пташиного молока - це бісквітна основа з білковим мусом, залита шоколадною глазур'ю. Я люблю цей торт, він дуже легкий, повітряний і шалено смачний. Сьогодні я поділюся рецептом, як приготувати цей чудовий десерт. У класичний рецепт я додаю свою родзинку, просочення бісквітного коржа я роблю лимонним джемом і додаю масляний крем. Ви можете це не додавати, а просто просочити бісквіт цукровим сиропом. Смачного!
- Яйця - 6 штук(3 шт. Для основи + 3 жовтка для масляного крему і 3 білка для мусу)
- Цукор - 1 Склянка(1/2 склянки для основи + 1/2 склянки для крему)
- Борошно - 1/2 склянки
- Вода - 1/2 склянки
- Желатин - 2 чайних ложки
- Цукрова пудра - 4 склянки
- Ванільний цукор - 1/2 чайних ложки
- Лимонний джем - 50 грам (по бажанню)
- Вершкове масло - 120 грам
- Шоколад - 200 грам
- Вершки - 1/2 склянки (жирністю 30%)
- Молоко - 3 Ст. Ложки
Підготуємо тісто для основи: 3 Збийте яйця з 1/2 ст. Цукру до білої пишної маси. Додайте борошно і розпушувач, змішайте до однорідності.
Влийте тісто в форму і відправте його в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин.
Коли корж спечеться, дістаньте його з духовки і відставте для охолодження.
Змішайте лимонний джем з 2-ма столовими ложками води і розігрійте в мікрохвильовці (30 секунд).
Далі нам потрібно приготувати мус: яєчні білки (3 шт.) влийте в чашу блендера, додайте ванільний цукор.
Половину склянки води влийте в каструлю, додайте желатин і варіть до повного розчинення.
Коли желатин розчиниться, додайте цукрову пудру і доведіть до кипіння. Прокип'ятіть суміш рівно 6 хвилин.
Влийте желатинову суміш в білки, збивайте все разом до стійких піків.
Щоб приготувати масляний крем, доведіть до кипіння 1/2 склянки цукру, 3 столові ложки молока і 3 яєчних жовтки.
Вершкове масло кімнатної температури поріжте на невеликі шматочки і додайте в крем. Добре все збийте до однорідності. Крем готовий!
Остиглий корж просочіть лимонним джемом, зверху викладіть масляний крем і розподіліть його по всій поверхні. Поставте форму, залийте мусом.
Надішліть торт в холодильник, а краще - в морозилку на кілька годин. Перед покриттям шоколадним ганаш він повинен бути дуже холодним і застиглим.
Для шоколадного ганаша: вершки влийте в посуд і поставте на водяну баню. Додайте шоколад і варіть, постійно помішуючи, до повного розчинення шоколаду. Дістаньте торт з холодильника, покрийте його глазур'ю. Надішліть в холодильник до повного застигання.