Рецепт «Хвороста» (класичний без молока)
(покроковий рецепт з фото)
Хрусткий, апетитний і простий в процесі "хворост" - безсумнівна родзинка класичної російської випічки. Якщо ви ще не балуєте себе або гостей цієї смакотою, то настійно рекомендую:)
Кількість необхідних інгредієнтів невелике і вони недорогі, так що цей десерт сміливо можна назвати бюджетним, якщо не брати до уваги велику витрату масла:) Сам процес досить захоплюючий, він дуже подобається дітям, так що сміливо залучайте їх до роботи. Смужках тесту можна надавати абсолютно різну форму.
Отже, Давайте розберемося, як приготувати "хворост" (класичний без молока).
- Цукор - 4 чайних ложки(+ 2 ложки цукрової пудри)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Яйця з'єднайте з цукром і сіллю.
2. Збийте вінчиком до однорідності.
3. Невеликими порціями всипати просіяне борошно.
4. Замісити тісто. Загорніть його в плівку або пакет і приберіть в холодильник на годинку.
5. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і додайте трохи борошна зверху.
6. Розділи напр 6 однакових частин і кожну розкачати тоненько.
7. Наріжте трикутниками і в центрі зробіть невеликий надріз.
8. Можна гострий кут вивернути через центр, можна просто трохи підвернути краю.
9. Масло потрібно дуже добре розігріти! Після акуратно викладайте заготовки в масло.
10. Жарьте до румяности. Процес дуже швидкий. Як тільки "хворост" став золотистим, акуратно зніміть його і викладіть на паперовий рушник.
11. Трохи остудіть його і присипте цукровою пудрою перед подачею. Смачного!