Рецепт «Хвороста» (класичний без молока)
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Хрусткий, апетитний і простий в процесі"Хворост" - безсумнівна родзинка класичної російської випічки. Якщо ви ще не балуєте себе або гостей цієї смакотою, то настійно рекомендую:)
Опис приготування:
Кількість необхідних інгредієнтів невелике і вони недорогі, так що цей десерт сміливо можна назвати бюджетним, якщо не брати до уваги велику витрату масла:) Сам процес досить захоплюючий, він дуже подобається дітям, так що сміливо залучайте їх до роботи. Смужках тесту можна надавати абсолютно різну форму.
Отже, Давайте розберемося, як приготувати"Хворост" (класичний без молока).
- Цукор - 4 чайних ложки(+ 2 ложки цукрової пудри)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Яйце - 5 штук
- Борошно - 500 грам (приблизно)
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Яйця з'єднайте з цукром і сіллю.
2. Збийте вінчиком до однорідності.
3. Невеликими порціями всипати просіяне борошно.
4. Замісити тісто. Загорніть його в плівку або пакет і приберіть в холодильник на годинку.
5. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і додайте трохи борошна зверху.
6. Розділи напр 6 однакових частин і кожну розкачати тоненько.
7. Наріжте трикутниками і в центрі зробіть невеликий надріз.
8. Можна гострий кут вивернути через центр, можна просто трохи підвернути краю.
9. Масло потрібно дуже добре розігріти! Після акуратно викладайте заготовки в масло.
10. Жарьте до румяности. Процес дуже швидкий. Як тільки"Хворост" став золотистим, акуратно зніміть його і викладіть на паперовий рушник.
11. Трохи остудіть його і присипте цукровою пудрою перед подачею. Смачного!