Рецепт Рецепт «Хвороста» (класичний без молока) фото

Рецепт «Хвороста» (класичний без молока)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
Для дітей, На швидку руку
Випічка, Солодке

Хрусткий, апетитний і простий в процесі "хворост" - безсумнівна родзинка класичної російської випічки. Якщо ви ще не балуєте себе або гостей цієї смакотою, то настійно рекомендую:)

Кількість необхідних інгредієнтів невелике і вони недорогі, так що цей десерт сміливо можна назвати бюджетним, якщо не брати до уваги велику витрату масла:) Сам процес досить захоплюючий, він дуже подобається дітям, так що сміливо залучайте їх до роботи. Смужках тесту можна надавати абсолютно різну форму.

Отже, Давайте розберемося, як приготувати "хворост" (класичний без молока).

  • Цукор - 4 чайних ложки(+ 2 ложки цукрової пудри)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Яйце - 5 штук
  • Борошно - 500 грам (приблизно)
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
рецепт
1. Яйця з'єднайте з цукром і сіллю.
рецепт
2. Збийте вінчиком до однорідності.
рецепт
3. Невеликими порціями всипати просіяне борошно.
рецепт
4. Замісити тісто. Загорніть його в плівку або пакет і приберіть в холодильник на годинку.
рецепт
5. Викладіть тісто на присипану борошном поверхню і додайте трохи борошна зверху.
рецепт
6. Розділи напр 6 однакових частин і кожну розкачати тоненько.
рецепт
7. Наріжте трикутниками і в центрі зробіть невеликий надріз.
рецепт
8. Можна гострий кут вивернути через центр, можна просто трохи підвернути краю.
рецепт
9. Масло потрібно дуже добре розігріти! Після акуратно викладайте заготовки в масло.
рецепт
10. Жарьте до румяности. Процес дуже швидкий. Як тільки "хворост" став золотистим, акуратно зніміть його і викладіть на паперовий рушник.
рецепт
11. Трохи остудіть його і присипте цукровою пудрою перед подачею. Смачного!

Схожі рецепти