Кістковий бульйон
(покроковий рецепт з фото)
Для того, щоб зварити апетитний бульйон, обов'язково потрібно використовувати м'ясні кістки. Кістковий бульйон виходить більш наваристим, ароматним і смачним, його можна заморозити в морозилці на майбутнє.
Кістковий бульйон - ароматна основа не тільки для перших, але і для других страв, рагу, каш і т.Д. Його можна заготовити заздалегідь, придбавши на ринку м'ясо з кісточкою, наприклад, для борщу чи супу. Ідеальний варіант - яловичі або баранячі кісточки, так як бульйон на них виходить дуже ароматним.
- Кістки з м'ясом - 400 грам (у мене баранина)
- Вода - 1 літр
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3-4 штук

Підготуйте зазначені інгредієнти.

Придбайте м'ясні кістки або ж зріжте з них м'якоть для приготування іншої страви, і покласти кістки на бульйон. Промийте їх у воді і викладіть в каструлю або казан. Додайте туди ж сіль і лаврове листя.

Влийте холодну воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть рідину до кипіння, зніміть піну і зменшіть нагрів до мінімального. Відваріть кістки приблизно 30 хвилин.

Вимкніть нагрів і дайте бульйону злегка охолонути, буквально 5 хвилин.

Обов'язково процідіть його через ситечко з дрібними осередками або через подвійний шар марлі.

Розлийте гарячий бульйон в тарілки і подайте з хлібом, сметаною, якщо готували його на перше. За бажанням бульйон можна остудити і розлити в різні контейнери, заморозити.