Рецепт Кістковий бульйон фото

Кістковий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Бульйони
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 30 хв.

Для того, щоб зварити апетитний бульйон, обов'язково потрібно використовувати м'ясні кістки. Кістковий бульйон виходить більш наваристим, ароматним і смачним, його можна заморозити в морозилці на майбутнє.

Опис приготування:

Кістковий бульйон - ароматна основа не тільки для перших, але і для других страв, рагу, каш і т.Д. Його можна заготовити заздалегідь, придбавши на ринку м'ясо з кісточкою, наприклад, для борщу чи супу. Ідеальний варіант - яловичі або баранячі кісточки, так як бульйон на них виходить дуже ароматним.

  • Кістки з м'ясом - 400 грам (у мене баранина)
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Лавровий лист - 3-4 штук
кістковий бульйон - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
кістковий бульйон - фото крок 2
Придбайте м'ясні кістки або ж зріжте з них м'якоть для приготування іншої страви, і покласти кістки на бульйон. Промийте їх у воді і викладіть в каструлю або казан. Додайте туди ж сіль і лаврове листя.
кістковий бульйон - фото крок 3
Влийте холодну воду і помістіть ємність на плиту. Доведіть рідину до кипіння, зніміть піну і зменшіть нагрів до мінімального. Відваріть кістки приблизно 30 хвилин.
кістковий бульйон - фото крок 4
Вимкніть нагрів і дайте бульйону злегка охолонути, буквально 5 хвилин.
кістковий бульйон - фото крок 5
Обов'язково процідіть його через ситечко з дрібними осередками або через подвійний шар марлі.
кістковий бульйон - фото крок 6
Розлийте гарячий бульйон в тарілки і подайте з хлібом, сметаною, якщо готували його на перше. За бажанням бульйон можна остудити і розлити в різні контейнери, заморозити.

Схожі рецепти