Рецепт М'ясо-кістковий бульйон фото

М'ясо-кістковий бульйон
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи , Бульйони
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

М'ясо-кістковий бульйон я готую досить часто і з різних причин. Іноді мені потрібен бульйон для іншої страви, іноді потрібно м'ясо для салату. Заодно я готую смачний бульйон, який використовую пізніше.

Опис приготування:

Бульйон - просто незамінний блюдо в моєму будинку. Його я можу подати на обід або вечерю разом з сухариками або бутербродами з сиром, його я заморожую і використовую через деякий час для приготування супів, соусів і заправок для різних страв. Але в цей раз я варила бульйон саме на обід для своєї сім'ї. Бульйон вийшов просто відмінним, прозорим, красивим. Можна в процесі варіння додати в нього картоплю, солодкий перець та інші овочі, але я віддаю перевагу його в такому варіанті і роблю наголос на добавках - тости з м'яким сиром, свіжі овочі, іноді ковбаски. Смачного!

  • Свинина - 500 грам
  • Кістки свинячі - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Морква - 1 штука
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Перець мелений - За смаком
  • Лавровий лист - 1 штука
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. М'ясо та кістки у мене заморожені. У каструлю об'ємом 5 літрів налийте воду і поставте на вогонь.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 2
Надішліть м'ясо і кістки в каструлю, накрийте кришкою і як можна швидше доведіть до кипіння.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 3
Дайте трохи покипіти і ви побачите, що на поверхні з'являється досить багато темної пінки. Повністю зняти всю цю пінку не вийде, тому необхідно злити воду, промити м'ясо і кістки, а також саму каструлю, в якій вони варилися, повернути м'ясо і кістки в каструлю, ще раз залити водою і знову поставити на вогонь.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 4
Як вид, тепер вода в каструлі набагато чистіше. Варіть бульйон протягом 1 годину.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 5
Тим часом цибулину очистіть і розріжте на 4 частини, а морква поріжте кружечками.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 6
Через годину після варіння відправте в каструлю морква, цибуля, цілий зубчик часнику, лавровий листок, сіль і poperčite.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 7
Варіть бульйон ще 30-50 хвилин під кришкою на повільній вогні. В кінці варіння спробуйте на сіль.
м'ясо-кістковий бульйон - фото крок 8
Бульйон готовий!

Схожі рецепти