Кислі щі з качки
(покроковий рецепт з фото)
Такі кислі щі з качки особливо люблять в розпал зими і на початку весни, коли ще залишилися запаси кислої капусти. Вони дуже смачні саме з качкою і салом, але існують і інші рецепти приготування.
Чи не полюбити це блюдо можна. Навіть діти люблять кислі щі з качки. Готується перша страва близько 2, 5 годин, але результат вартий витраченого часу. Для приготування супу потрібне кисле капуста, качка, овочі, сало, часник і зелень. Перед подачею не забудьте додати сметану і зелень за смаком.
- Качка - 500 грам
- Картопля - 4 штуки
- Кисла капуста - 300 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Сало - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Багато з нас не уявляють свого життя без першої страви. Наприклад, кислі щі з качки готують не часто, але вони, хто хоча б раз спробував цей суп, готуватимуть його постійно. Для початку потрібно відварити качку з овочами. Ставимо каструлю з водою і качкою на вогонь, доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо за смаком і додаємо сиру моркву, цибуля і спеції.
2. Варимо бульйон на слабкому вогні близько 1, 5 годин (поки качка не буде готова). Я, буває, варю м'ясо і дві години, щоб воно повністю відокремлювалося від кістки. Виймати м'ясо чи ні - залежить лише від вас. Багато хто любить вводити м'ясо вже подрібнене (я - не виняток). Дістати м'ясо можна після його приготування, дайте йому охолонути, а в самому кінці поверніть в бульйон.
3. Картоплю нарізаємо дрібними кубиками і відправляємо варитися.
4. Тим часом обсмажуємо (витоплюємо) сало на слабкому вогні.
5. Окремо готуємо соус: подрібнюємо помідори або беремо томатну пасту (можна морс), додаємо нарізану дрібно зелень і часник, а також спеції за смаком.
6. Коли сало витопиться, вводимо цибулю, смажимо його до золотистого кольору. В кінці виливаємо наш соус, перемішуємо все і додаємо трохи води. tusim навколо 5 хвилин на слабкому вогні.
7. Окремо потовчемо часник і сало (будемо вводити їх в кінці приготування).
8. Кислу капусту нарізаємо і відправляємо в бульйон, коли картопля звариться. Картоплі потрібно добре розваритися. Коли бульйон після введення капусти закипить, додаємо наш соус і варимо ще близько 5-7 хвилин на слабкому вогні.
9. В самому кінці вводимо сало і часник, додаємо зелень і відставляємо кислі щі з качки настоятися. Подаємо в гарячому вигляді разом зі сметаною і зеленню.