Кислі млинці
(покроковий рецепт з фото)
Ароматні, тонкі і апетитні млинці легко приготувати з кислого молока. Рум'яний, з приємним кислуватим присмаком. Це безпрограшний варіант для сніданку. Можна їсти просто, а можна з начинкою.
Якщо у вас в холодильнику залишилося молоко і воно трохи підкиснуло, не поспішайте його викидати. Саме з такого подкісшего молока виходять найсмачніші млинці. У них дуже цікаву назву, "кислі млинці", але це зовсім не означає, що вони кислі. А все навпаки: вони дуже смачні, ніжні і тонкі. Готувати такі млинці не складніше, ніж звичайні, а результат приємно здивує вашу сім'ю. А як приготувати кислі млинці, смачні і ароматні, я вам докладно написав.
- Кисле молоко - 2 склянки(podkisshee)
- Цукор - 2-3 Ст. Ложок
- Яйце - 2 штуки
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Харчова сода - 1 щіпка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок(1 - для смаження, 1-2 - для тіста)
У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, цукор, щіпку солі і вбиваємо яйця.
Далі невеликими порціями вливаємо злегка підігріте кисле молоко.
Потім додаємо дрібку соди і збиваємо міксером або віночком, щоб не було грудочок. Не забуваємо додати рослинне масло в тісто.
Сковороду необхідно добре розігріти з невеликою кількістю рослинного масла. Виливаємо порцію тесту ополоником на сковороду і смажимо до золотистої скоринки.
Перевертаємо дерев'яної або силіконової лопаткою і смажимо млинець з іншого боку всього хвилину. Кислі млинці подавайте зі сметаною або з медом.