Рецепт Кислі млинці фото

Кислі млинці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Кисле молоко
Вегетаріанське харчування
На полуденок , Для дітей , На швидку руку , На сніданок
Випічка , Млинці , Кисле
Кількість порцій: 8
Час приготування: 30 хв.

Ароматні, тонкі і апетитні млинці легко приготувати з кислого молока. Рум'яний, з приємним кислуватим присмаком. Це безпрограшний варіант для сніданку. Можна їсти просто, а можна з начинкою.

Опис приготування:

Якщо у вас в холодильнику залишилося молоко і воно трохи підкиснуло, не поспішайте його викидати. Саме з такого подкісшего молока виходять найсмачніші млинці. У них дуже цікаву назву, "кислі млинці" , але це зовсім не означає, що вони кислі. А все навпаки: вони дуже смачні, ніжні і тонкі. Готувати такі млинці не складніше, ніж звичайні, а результат приємно здивує вашу сім'ю. А як приготувати кислі млинці, смачні і ароматні, я вам докладно написав.

  • Кисле молоко - 2 склянки(podkisshee)
  • Цукор - 2-3 Ст. Ложок
  • Яйце - 2 штуки
  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Харчова сода - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок(1 - для смаження, 1-2 - для тіста)
кислі млинці - фото крок 1
У глибоку миску висипаємо просіяне борошно, цукор, щіпку солі і вбиваємо яйця.
кислі млинці - фото крок 2
Далі невеликими порціями вливаємо злегка підігріте кисле молоко.
кислі млинці - фото крок 3
Потім додаємо дрібку соди і збиваємо міксером або віночком, щоб не було грудочок. Не забуваємо додати рослинне масло в тісто.
кислі млинці - фото крок 4
Сковороду необхідно добре розігріти з невеликою кількістю рослинного масла. Виливаємо порцію тесту ополоником на сковороду і смажимо до золотистої скоринки.
кислі млинці - фото крок 5
Перевертаємо дерев'яної або силіконової лопаткою і смажимо млинець з іншого боку всього хвилину. Кислі млинці подавайте зі сметаною або з медом.

Схожі рецепти