Кисіль зі свіжої вишні
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль - давньослов'янське блюдо. Вишневий кисіль - улюблені ласощі мого дитинства. Зараз киселі незаслужено забуті. І зовсім даремно! Кисіль можна робити зі свіжої та замороженої вишні.
Вишневий кисіль п'ють охолодженим. Від кількості крохмалю залежить його консистенція. Він може бути і ріденьким, і густим, як вам більше подобається. Також можна прибрати вишні, особливо якщо ви будете використовувати вишні з кісточками. Щоб кисіль вийшов без грудок, добре розчиніть крохмаль у воді і влийте з каструлю тонкою цівкою, постійно помішуючи. Успіхів і приємного апетиту!
- Вишня - 500 грам
- Вода - 8 склянок
- Цукор - 3/4 склянки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Крохмаль - 4 Ст. Ложки
Підготувати продукти.
Варіть вишні 10 хвилин, потім додайте цукор.
Розведіть крохмаль в 1/4 склянці холодної води і влийте в каструлю. Додайте лимонний сік.
Смачного!