Рецепт Кисіль зі свіжої вишні фото

Кисіль зі свіжої вишні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На полуденок , Для дітей
Напої , Кислий , Кисле
Кількість порцій: 6
Час приготування: 20 хв.

Кисіль - давньослов'янське блюдо. Вишневий кисіль - улюблені ласощі мого дитинства. Зараз киселі незаслужено забуті. І зовсім даремно! Кисіль можна робити зі свіжої та замороженої вишні.

Опис приготування:

Вишневий кисіль п'ють охолодженим. Від кількості крохмалю залежить його консистенція. Він може бути і ріденьким, і густим, як вам більше подобається. Також можна прибрати вишні, особливо якщо ви будете використовувати вишні з кісточками. Щоб кисіль вийшов без грудок, добре розчиніть крохмаль у воді і влийте з каструлю тонкою цівкою, постійно помішуючи. Успіхів і приємного апетиту!

  • Вишня - 500 грам
  • Вода - 8 склянок
  • Цукор - 3/4 склянки
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Крохмаль - 4 Ст. Ложки
кисіль зі свіжої вишні - фото крок 1
Підготувати продукти.
кисіль зі свіжої вишні - фото крок 2
Варіть вишні 10 хвилин, потім додайте цукор.
кисіль зі свіжої вишні - фото крок 3
Розведіть крохмаль в 1/4 склянці холодної води і влийте в каструлю. Додайте лимонний сік.
кисіль зі свіжої вишні - фото крок 4
Смачного!

Схожі рецепти