Кисіль з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Кисіль - напій, який нагадує смак дитинства. Сьогодні в супермаркетах продаються порошки для приготування цього дивовижного напою, однак я пропоную рецепт корисного і натурального киселю.
Кисіль - універсальний напій. Готується він досить просто. Для його приготування не буде потрібно занадто багато інгредієнтів. Для того, щоб зварити кисіль потрібно всього лише - вода, крохмаль цукор і вишні. Подавати кисіль можна як гарячим, так теплим або холодним. Важливо відзначити що для киселю не потрібно ніяких спеціальних пристосувань або навичок. У його приготуванні все просто і геніально!
- Вишні без кісточок - 400 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
- Вода - 2, 5 L
Для приготування вишневого киселю необхідні - цукор, вода, крохмаль і вишні. Вишні потрібно помити, перебрати від сміття, очистити від плодоніжок і вибрати кісточки з ягід.
Другий крок найдовший, так як вишні потрібно засипати цукром і залишити настоюватися кілька годин, щоб вишня дала сік. Для прискорення процесу помішуйте ягоди. Після того як вишні дадуть достатньо соку, перелийте його в окремий посуд.
Далі, потрібно на плиту поставити каструлю з водою і довести до кипіння. В окріп додати вишні і варити 3-4 хвилини. Далі зменшити вогонь і додати в каструлю отриманий раніше сік з вишень.
У той час поки варяться вишні, необхідно розвести крохмаль в теплій воді (краще - кімнатної температури). Процідити, щоб не було грудок і влити тонкою, безперервної цівкою в киплячий кисіль. Важливо при цьому помішувати вміст. Прокип'ятити на невеликому вогні близько 2-3 хвилин і зняти з вогню.