Рецепт Кисіль з вишні фото

Кисіль з вишні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Дієтичне харчування
На обід , Для дітей
Напої , Кислий
Кількість порцій: 8-9
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Кисіль - напій, який нагадує смак дитинства. Сьогодні в супермаркетах продаються порошки для приготування цього дивовижного напою, однак я пропоную рецепт корисного і натурального киселю.

Опис приготування:

Кисіль - універсальний напій. Готується він досить просто. Для його приготування не буде потрібно занадто багато інгредієнтів. Для того, щоб зварити кисіль потрібно всього лише - вода, крохмаль цукор і вишні. Подавати кисіль можна як гарячим, так теплим або холодним. Важливо відзначити що для киселю не потрібно ніяких спеціальних пристосувань або навичок. У його приготуванні все просто і геніально!

  • Вишні без кісточок - 400 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Крохмаль - 2, 5 Ст. Ложки
  • Вода - 2, 5 L
кисіль з вишні - фото крок 1
Для приготування вишневого киселю необхідні - цукор, вода, крохмаль і вишні. Вишні потрібно помити, перебрати від сміття, очистити від плодоніжок і вибрати кісточки з ягід.
кисіль з вишні - фото крок 2
Другий крок найдовший, так як вишні потрібно засипати цукром і залишити настоюватися кілька годин, щоб вишня дала сік. Для прискорення процесу помішуйте ягоди. Після того як вишні дадуть достатньо соку, перелийте його в окремий посуд.
кисіль з вишні - фото крок 3
Далі, потрібно на плиту поставити каструлю з водою і довести до кипіння. В окріп додати вишні і варити 3-4 хвилини. Далі зменшити вогонь і додати в каструлю отриманий раніше сік з вишень.
кисіль з вишні - фото крок 4
У той час поки варяться вишні, необхідно розвести крохмаль в теплій воді (краще - кімнатної температури). Процідити, щоб не було грудок і влити тонкою, безперервної цівкою в киплячий кисіль. Важливо при цьому помішувати вміст. Прокип'ятити на невеликому вогні близько 2-3 хвилин і зняти з вогню.

Схожі рецепти