Чатні з вишні
(покроковий рецепт з фото)
Апетитний, приголомшливо ароматний соус родом з Індії хочу запропонувати вам зробити в домашніх умовах. Набір інгредієнтів насправді досить простий, як і сам процес. Рекомендую запам'ятати!
Поспішаю поділитися з вами чудовою ідеєю, як приготувати чатні з вишні. Цей соус чудово підійде до м'ясних страв, оттенит їх смак і привнесе приголомшливу пікантну родзинку. Сам процес радує своєю простотою. Що стосується набору спецій, то тут завжди можна експериментувати. Спробуйте, рецепт точно вартий уваги.
- Вишні - 250 грам
- Цибулина - 1 штука (червона)
- Яблуко - 1 штука
- Імбир зацукровані - 2 чайних ложки (або 1 ложка свіжого)
- Червоне сухе вино - 100 мілілітрів
- Яблучний оцет - 50 мілілітрів
- Цукор - 4 чайних ложки
- Зерна гірчиці - 1 Чайна ложка
- Паличка кориці - 1/2 штуки
- Кардамон - 3 штуки
- Сіль і мускатний горіх - 1 щіпка
- Гострий перець - 1 щіпка
1. Вишні вимийте, обсушити, видаліть у них кісточки.
2. Наріжте середніми кубиками цибулину.
3. Очистіть від серцевини і шкірки яблуко, подрібніть його кубиками.
4. Підготуйте всі необхідні спеції. Ви можете завжди варіювати цей набір на свій смак.
5. Всі інгредієнти викладіть в каструлю і поставте на вогонь. Після закипання зменшіть вогонь і млоїте чатні на повільному вогні до загусання.