Рецепт Кілька в томатному соусі фото

Кілька в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На природу
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Навіщо купувати сумнівної якості консерви, якщо все можна зробити своїми руками? Спробуйте приготувати кільку в томатному соусі самостійно. Виходить незрівнянно смачна закуска!

Опис приготування:

Хочу поділиться з вами класичним рецептом кільки в томатному соусі. Рибу можна брати свіжу або вже розморожену. До вказаного в рецепті набору спецій можна сміливо додати свої улюблені, думаю, блюдо тільки виграє від цього. Рекомендую їсти кільку з чорним хлібом в поєднанні з гарніром, наприклад, з картопляним пюре. Хай щастить!

  • Kilkee - 500 грам
  • Томатний сік - 1 Склянка
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Кетчуп томатний - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Перець і сіль - За смаком
  • Коріандр мелений - За смаком
  • Гвоздика - 2 штуки
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Масло рослинне - За смаком
кілька в томатному соусі - фото крок 1
Кільку промиваємо і очищаємо, видаляємо голови. Відкидаємо рибку на друшляк.
кілька в томатному соусі - фото крок 2
Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору.
кілька в томатному соусі - фото крок 3
Додайте до цибулі кільку, спеції, томатну пасту, лавровий лист, сіль, цукор і часник, пропущений через прес. Зверху наливаємо 2 ст.Л. Рослинного масла і томатний сік.
кілька в томатному соусі - фото крок 4
Перемішуємо і відправляємо блюдо в духовку на 1 час, температура 180 градусів. Готувати краще під кришкою.
кілька в томатному соусі - фото крок 5
Готову страву можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді.
кілька в томатному соусі - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти