Кілька в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Навіщо купувати сумнівної якості консерви, якщо все можна зробити своїми руками? Спробуйте приготувати кільку в томатному соусі самостійно. Виходить незрівнянно смачна закуска!
Хочу поділиться з вами класичним рецептом кільки в томатному соусі. Рибу можна брати свіжу або вже розморожену. До вказаного в рецепті набору спецій можна сміливо додати свої улюблені, думаю, блюдо тільки виграє від цього. Рекомендую їсти кільку з чорним хлібом в поєднанні з гарніром, наприклад, з картопляним пюре. Хай щастить!
- Kilkee - 500 грам
- Томатний сік - 1 Склянка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Кетчуп томатний - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Перець і сіль - За смаком
- Коріандр мелений - За смаком
- Гвоздика - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Масло рослинне - За смаком
Кільку промиваємо і очищаємо, видаляємо голови. Відкидаємо рибку на друшляк.
Ріпчасту цибулю очищуємо і нарізаємо півкільцями. Обсмажуємо його на рослинному маслі до золотистого кольору.
Додайте до цибулі кільку, спеції, томатну пасту, лавровий лист, сіль, цукор і часник, пропущений через прес. Зверху наливаємо 2 ст.Л. Рослинного масла і томатний сік.
Перемішуємо і відправляємо блюдо в духовку на 1 час, температура 180 градусів. Готувати краще під кришкою.
Готову страву можна подавати до столу як в холодному, так і в гарячому вигляді.
Смачного!