Кекси з джемом всередині
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні до вечері зібралася повправлятися в пекарському майстерності. Хтось вважає, що кухарського мистецтва - це талант. Що, але не без практики! ось, як приготувати кекси з джемом всередині.
Кекси готувати просто при наявності зручних форм для випікання. Ви можете використовувати як паперові форми в сукупності з металевими, так і силіконові. Якщо формочок немає, не турбуйтеся. Напевно у вас є в кухонній шафі невеликі залізні каструльки або баночки. Їх сміливо можна пускати в хід, змастивши маслом і обсипав борошном або крихтою.
- Борошно - 300 грам
- Кефір - 100 мілілітрів
- Яйця - 3 штуки
- Цукор - 100 грам
- Джем - За смаком
- Масло рослинне - 80 мілілітрів
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Ванілін - 1 штука
Просіваємо борошно через сито разом з розпушувачем. Додаємо щіпку солі і цукор за смаком. Мені досить 100 грам, так як кексики будуть із солодким джемом. Для запаху в солодку випічку завжди кладу ванілін.
У миску з борошном повільно вливаю кефір і рослинне масло. Все перемішую. Розбиваю туди ж яйця. Збиваю масу міксером на низькій швидкості. Вона не дуже рідка.
Тепер беремо спеціальну форму під кекси з виїмками. Закладаємо туди паперові формочки. У ці самі формочки кладемо по столовій ложці тесту. Зверху викладаємо джем або нерідких варення. Закриваємо його ложкою тесту.
Ставимо випікати кексики в духовку при температурі 180 градусів на півгодини. Готові кекси витягуємо і накриваємо рушником. Вони відразу готові до вживання. Можна посипати їх зверху цукровою пудрою. Оцініть поєднання повітряного тіста і ароматного джему!