Котлети з яйцем всередині
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва - котлети з яйцем всередині - називається «Павлиний очей». Такі котлети цілком можна подати до святкового столу, адже вони надзвичайно смачні і ситні, до того ж оригінально виглядають!
Пропоную вам приготувати котлети з яйцем всередині по цьому нехитрому рецептом. Запевнюю вас, буде дуже смачно, а головне - незвично. Тільки уявіть собі: подаєте ви, значить, звичайні самі на вигляд котлети, людина розрізає її, а всередині - приємний сюрприз. Та й смакової баланс витриманий, відварені яйця всередині котлет нітрохи не псують картину, а лише доповнюють її. Коротше, спробуйте самі одного разу - і будете готувати котлети з яйцем всередині ще й ще!
- М'ясний фарш - 500 грам (свинина + яловичина)
- Білий хліб - 2 скибочки
- Яйця - 6 штук
- Молоко - 3 Ст. Ложки (або нежирні вершки)
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Панірувальні сухарі - За смаком
- Сіль - За смаком
- Спеції - За смаком
1. Часник дрібно нарізаємо або видавлюємо за допомогою «чеснокодавкі».
2. Дрібно нарізаємо цибулю. Можна просто пропустити через м'ясорубку.
3. Обсмажуємо цибулю з часником на рослинній олії до золотистого відтінку.
4. Розмочуємо в молоці білий хліб.
5. Варимо яйця круто.
6. Тим часом викладаємо до фаршу обсмажену цибулю з часником і розмочений хліб. Солимо і перчимо, додаємо 1 чайну ложку гірчиці. Можна також додати будь-які спеції на власний розсуд. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.
7. Масою обліплюють зварені і злегка охолоджені яйця.
8. Виліплені котлети обвалюють в панірувальних сухарях і обсмажуємо на сковороді з обох боків до утворення рум'яної скоринки.
9. Готові котлети викладаємо на блюдо, нарізаємо шматочками і подаємо до столу. Смачного!