Рецепт Кекс з повітряним рисом фото

Кекс з повітряним рисом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Крупи, Шоколад, Молоко, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Випічка, Солодке, Кекси

Sladkoezhki, приготуйтеся до потрійного удару смакоти! Цей смак ви запам'ятаєте надовго і не зможете відірватися від цього ласощі. Тільки бережіть зуби! Заінтригованих прошу прочитати рецепт.

Я собі таку випічку дозволяю вкрай рідко, але на свято можна. Діти від неї просто в захваті. Так що вам обов'язково потрібно вивчити, як приготувати кекс з повітряним рисом і зефіром. Він складається з трьох шарів: темне тісто, світле і верхній хрусткий шар. Подавайте десерт відразу, порізавши його на квадратні шматочки.

  • Борошно пшеничне - 345 грам(120 г - в темне тісто, 225 г - в світле тісто)
  • Молочний шоколад - 265 грам(65 г - в темне тісто, 200 г - в світле тісто)
  • Цукор білий - 200 грам(100 г - в темне тісто, 100 г - в світле тісто)
  • Цукор коричневий - 90 грам
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Кокосова олія - 135 мілілітрів(75 мл - в світле тісто, 60 мл - в верхній шар)
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Маршмеллоу невеликий - 300 грам
  • Повітряний рис - 300-400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Какао - 30 грам
  • Еспрессо порошок - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 75 чайних ложки(0, 25 немає. Ложки - в темне тісто, 0, 5 немає. Ложки - в світле тісто)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
кекс з повітряним рисом - фото крок 1
1. Спочатку зробіть темне тісто. Перемішайте борошно, еспресо, какао і сіль. Розплавте на водяній бані кокосове масло з шоколадом. Потім додайте до них яйце з цукром. Швидко перемішайте. Потім суху і рідку суміш перемішайте. Викладіть її нижнім шаром у форму для випічки.
кекс з повітряним рисом - фото крок 2
2. Тепер - час світлого тесту. Перемішайте соду з сіллю, борошном і шоколадом шматочками або крапельками.
кекс з повітряним рисом - фото крок 3
3. В іншому посуді змішайте обидва види цукру з водою, рослинним маслом, ваніліном. Потім суху суміш перемішайте з рідкої. Готове тісто викладіть другим шаром.
кекс з повітряним рисом - фото крок 4
4. Випікайте кекс 30 хвилин в духовці при 180 градусах.
кекс з повітряним рисом - фото крок 5
5. У цей час зробіть верхній шар. На водяній бані розтопіть масло. Додайте в нього зефір. Готуйте все разом 4 хвилини, постійно помішуючи. В кінці додайте повітряний рис. Перемішайте і викладіть на готовий кекс.
кекс з повітряним рисом - фото крок 6
6. Остудіть випічку при кімнатній температурі, а потім відправте в холодильник на 30 хвилин. Перед подачею наріжте. Приємного чаювання!

Схожі рецепти