Кекс з повітряним рисом
(покроковий рецепт з фото)
Sladkoezhki, приготуйтеся до потрійного удару смакоти! Цей смак ви запам'ятаєте надовго і не зможете відірватися від цього ласощі. Тільки бережіть зуби! Заінтригованих прошу прочитати рецепт.
Я собі таку випічку дозволяю вкрай рідко, але на свято можна. Діти від неї просто в захваті. Так що вам обов'язково потрібно вивчити, як приготувати кекс з повітряним рисом і зефіром. Він складається з трьох шарів: темне тісто, світле і верхній хрусткий шар. Подавайте десерт відразу, порізавши його на квадратні шматочки.
- Борошно пшеничне - 345 грам(120 г - в темне тісто, 225 г - в світле тісто)
- Молочний шоколад - 265 грам(65 г - в темне тісто, 200 г - в світле тісто)
- Цукор білий - 200 грам(100 г - в темне тісто, 100 г - в світле тісто)
- Цукор коричневий - 90 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Кокосова олія - 135 мілілітрів(75 мл - в світле тісто, 60 мл - в верхній шар)
- Вода - 120 мілілітрів
- Маршмеллоу невеликий - 300 грам
- Повітряний рис - 300-400 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао - 30 грам
- Еспрессо порошок - 1, 5 чайних ложки
- Сіль - 0, 75 чайних ложки(0, 25 немає. Ложки - в темне тісто, 0, 5 немає. Ложки - в світле тісто)
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
1. Спочатку зробіть темне тісто. Перемішайте борошно, еспресо, какао і сіль. Розплавте на водяній бані кокосове масло з шоколадом. Потім додайте до них яйце з цукром. Швидко перемішайте. Потім суху і рідку суміш перемішайте. Викладіть її нижнім шаром у форму для випічки.
2. Тепер - час світлого тесту. Перемішайте соду з сіллю, борошном і шоколадом шматочками або крапельками.
3. В іншому посуді змішайте обидва види цукру з водою, рослинним маслом, ваніліном. Потім суху суміш перемішайте з рідкої. Готове тісто викладіть другим шаром.
4. Випікайте кекс 30 хвилин в духовці при 180 градусах.
5. У цей час зробіть верхній шар. На водяній бані розтопіть масло. Додайте в нього зефір. Готуйте все разом 4 хвилини, постійно помішуючи. В кінці додайте повітряний рис. Перемішайте і викладіть на готовий кекс.
6. Остудіть випічку при кімнатній температурі, а потім відправте в холодильник на 30 хвилин. Перед подачею наріжте. Приємного чаювання!