Рецепт Кекс з повітряним рисом фото

Кекс з повітряним рисом
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
Борошно , Молочні продукти , Яйця , Крупи , Шоколад , Молоко , Мал
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , Для дітей , На святковий стіл , Десерт , День народження
Випічка , Солодке , Кекси
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Sladkoezhki, приготуйтеся до потрійного удару смакоти! Цей смак ви запам'ятаєте надовго і не зможете відірватися від цього ласощі. Тільки бережіть зуби! Заінтригованих прошу прочитати рецепт.

Опис приготування:

Я собі таку випічку дозволяю вкрай рідко, але на свято можна. Діти від неї просто в захваті. Так що вам обов'язково потрібно вивчити, як приготувати кекс з повітряним рисом і зефіром. Він складається з трьох шарів: темне тісто, світле і верхній хрусткий шар. Подавайте десерт відразу, порізавши його на квадратні шматочки.

  • Борошно пшеничне - 345 грам(120 г - в темне тісто, 225 г - в світле тісто)
  • Молочний шоколад - 265 грам(65 г - в темне тісто, 200 г - в світле тісто)
  • Цукор білий - 200 грам(100 г - в темне тісто, 100 г - в світле тісто)
  • Цукор коричневий - 90 грам
  • Рослинна олія - 60 мілілітрів
  • Кокосова олія - 135 мілілітрів(75 мл - в світле тісто, 60 мл - в верхній шар)
  • Вода - 120 мілілітрів
  • Маршмеллоу невеликий - 300 грам
  • Повітряний рис - 300-400 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Какао - 30 грам
  • Еспрессо порошок - 1, 5 чайних ложки
  • Сіль - 0, 75 чайних ложки(0, 25 немає. Ложки - в темне тісто, 0, 5 немає. Ложки - в світле тісто)
  • Сода - 0, 5 чайних ложки
  • Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
кекс з повітряним рисом - фото крок 1
1. Спочатку зробіть темне тісто. Перемішайте борошно, еспресо, какао і сіль. Розплавте на водяній бані кокосове масло з шоколадом. Потім додайте до них яйце з цукром. Швидко перемішайте. Потім суху і рідку суміш перемішайте. Викладіть її нижнім шаром у форму для випічки.
кекс з повітряним рисом - фото крок 2
2. Тепер - час світлого тесту. Перемішайте соду з сіллю, борошном і шоколадом шматочками або крапельками.
кекс з повітряним рисом - фото крок 3
3. В іншому посуді змішайте обидва види цукру з водою, рослинним маслом, ваніліном. Потім суху суміш перемішайте з рідкої. Готове тісто викладіть другим шаром.
кекс з повітряним рисом - фото крок 4
4. Випікайте кекс 30 хвилин в духовці при 180 градусах.
кекс з повітряним рисом - фото крок 5
5. У цей час зробіть верхній шар. На водяній бані розтопіть масло. Додайте в нього зефір. Готуйте все разом 4 хвилини, постійно помішуючи. В кінці додайте повітряний рис. Перемішайте і викладіть на готовий кекс.
кекс з повітряним рисом - фото крок 6
6. Остудіть випічку при кімнатній температурі, а потім відправте в холодильник на 30 хвилин. Перед подачею наріжте. Приємного чаювання!

Схожі рецепти