Тістечка з арахісовим маслом і повітряним рисом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування тістечок з повітряним рисом, арахісовим маслом та шоколадною глазур'ю.
Поєднання хрусткою рисового скоринки і м'якого арахісового масла з шоколадом робить ці тістечка відмінним десертом.
- Цукру - 1/4 склянки
- Кукурудзяного сиропу - 3 Ст. Ложки
- Вершкового масла - 3 Ст. Ложки
- Для арахісового шару:молочного шоколаду - 150 грам
- Арахісового масла - 1 Склянка
- Для шоколадної глазурі:темного шоколаду - 90 грам (від 60 до 72% какао)
- Кукурудзяного сиропу - 1/2 чайних ложки
- Вершкового масла - 4 Ст. Ложки
1. Зробити хрустку скоринку. Вистелити пергаментним папером і злегка збризнути маслом в розбризкувачі. Викласти рис у велику миску і залишити в сторону.
Влити 1/4 склянки води в невелику каструлю. Обережно додати цукор, кукурудзяний сироп і розмішати суміш невеликий дерев'яною ложкою. Покласти термометр в каструлю. Довести до кипіння на сильному вогні і варити, поки суміш не досягне температури 110 градусів.
Влити 1/4 склянки води в невелику каструлю. Обережно додати цукор, кукурудзяний сироп і розмішати суміш невеликий дерев'яною ложкою. Покласти термометр в каструлю. Довести до кипіння на сильному вогні і варити, поки суміш не досягне температури 110 градусів.
2. Зняти з вогню, перемішати з маслом і вилити суміш на рис. Швидко розмішати, щоб рис рівномірно був покритий цукровою сумішшю. Викласти суміш в підготовлений лист і рівномірно притиснути до поверхні. Дати охолонути до кімнатної температури, в той час як ви робите наступний шар.
3. Нарізати молочний шоколад на великі шматки. У великій металевій мисці перемішати шоколад і арахісове масло. Поставити миску на каструлю з киплячою водою і варити, помішуючи гуязикам шпателем, поки суміш не стане однорідною. Зняти миску з каструлі і перемішати протягом приблизно 30 секунд, щоб вона злегка охолола. Вилити суміш на охолоджену рисову корочку. Поставити в холодильник на 1 час, поки верхній шар не затвердіє.
4. Зробити шоколадну глазур. Крупно нарізати шоколад. У великому металевій мисці, об'єднати шоколад, кукурудзяний сироп і масло. Поставити миску на каструлю з киплячою водою і варити, помішуючи гуязикам шпателем, поки суміш не стане однорідною. Зняти миску з каструлі і перемішати протягом 30 секунд, щоб вона злегка охолола. Вилити суміш на охолоджений арахісовий шар і розподілити шпателем. Поставити в холодильник на 1 час, поки глазур не застигне.
5. Нарізати на квадрати і подавати. Тістечка можна зберігати накритими в холодильнику, до 4 днів.