Кекс з арахісовим маслом і шоколадом
(покроковий рецепт з фото)
Кекс з шоколадом точно сподобається всім. Якщо готуєте його до свята або в гості, то не помилиться з частуванням. Записуйте рецепт, як приготувати кекс з арахісовим маслом і шоколадом.
Якщо у вас немає шоколаду або ви не любите його, можна замінити шоколад будь-яким густим варенням. Тут відмінно підійде варення з чорної смородини, малини або полуничне. Пиріг дуже смачний, адже шоколад кладу всередину і роблю з нього ганаш, яким прикрашаю випічку. Можете використовувати чорний або молочний, навіть білий шоколад підійде.
- Борошно - 1 1/3 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 1 1/3 склянки
- Арахісове масло - 2/3 склянки
- Яйця - 3 штуки
- Крем - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Шоколадна стружка - 2 склянки
- Жирні вершки - 0, 5 склянки
1. Просійте борошно, додайте розпушувач, сіль і змішайте все.
2. Збийте разом в окремій мисці цукор і вершкове масло кімнатної температури.
3. Додайте до масляної суміші горіхове масло, збийте гарненько.
4. По одному вводите курячі яйця, збиваючи після кожного.
5. Додайте сметану і ванільний екстракт.
6. З'єднайте сухі інгредієнти з олійними, перемішайте.
7. Форму для випічки змастіть маслом, вилийте в неї половину тесту і додайте 1 стакан шоколадної стружки.
8. Ложкою викладіть поверх шоколадної стружки другу половину тіста, ложкою розподіліть його в рівномірний шар, щоб покрити шоколад.
9. Запікайте кекс при 180 градусах близько 40 хвилин, потім дістаньте з духовки і залиште в формі на 5 хвилин.
10. Перекладіть кекс з форми на тарілку, відставте його на час.
11. У миску влийте вершки, надішліть їх в мікрохвильовку, розігрійте і додайте до них залишилася шоколадну стружку.
12. Залиште суміш на 5 хвилин, щоб розтанув шоколад, перемішайте.
13. Прикрасьте кекс приготованим ганашем і посипте арахісом.
14. Зачекайте до застигання глазурі і подавайте остиглий кекс.