Пиріг c повітряним сиром і яблуками
(покроковий рецепт з фото)
До чаю солоденького хочеться не тільки діткам, але і дорослим. Хочу показати вам простий спосіб, як приготувати пиріг з повітряним сиром і яблуками. Неймовірно смачно і апетитний варіант. Рекомендую!
Поєднання інгредієнтів цілком класичне і улюблене багатьма, однак цей пиріг точно гідний вашої уваги. Хрусткий корж, ніжна сирна начинка, апетитні яблучка і шар неймовірно м'якого безе. Вам вже подобається? Сам процес описаний досить докладно, так що навіть у новачка на кухні не повинні виникнути труднощі. Запам'ятовуйте рецепт.
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 450-500 грам
- Цукор - 500 грам (приблизно)
- Яблуко - 3-4 штук
- Яйце - 6 штук
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 Чайна ложка
- Сир - 1/2 кілограма
1. Необхідні нам інгредієнти.
2. Для початку потрібно зайнятися тестом. Розм'якшене вершкове масло розітріть зі склянкою цукру до однорідності. Додайте 3 жовтка і трохи ваніліну.
3. Після всипте просіяне борошно і розпушувач. Замісити тісто, скачайте його в кулю і приберіть хвилин на 40 в холодильник.
4. Для приготування сирної начинки збийте сир з цукром за смаком (від 1/2 до 1 склянки), 3 жовтками і ваніліном до пишної однорідної маси.
5. Очистіть і тонкими скибочками наріжте яблука.
6. Тісто розкачати тонким шаром і викладіть у жароміцних форму. Зверху розподіліть сирну начинку і яблука. Надішліть пиріг в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півгодини.
7. Коли пиріг підрум'яниться, дістаньте його з духовки.
8. Відкладені білки (в тісто і сир ми використовували тільки жовтки! ) збийте зі склянкою цукру до пишності. Викладіть білки рівним шаром і відправте форму назад в духовку ще на 10 хвилин.
9. Ось такий ніжний і апетитний пиріг вийшов.
10. Приємного чаювання!