Кекс з цукіні і персиками
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні вас чекає цікавий кекс, а вся справа в його тесті, воно зроблено на основі цукіні (або кабачка). Це робить його настільки м'яким і ніжним, доповнюємо шматочками персиків, корицею - і готово!
Дивовижний, солодкий і смачний кекс з кабачкової тесту з шматочками персиків і ароматом кориці! Така випічка може зберігатися кілька днів і втрачати своїх початкових смакових особливостей, але з'їдається в лічені хвилини! Побалуйте або здивуєте своїх рідних і улюблених солодким ласощами, а я розповім вам, як приготувати кекс з цукіні з персиками! хай щастить!
- Cukini - 150 грам (або кабачок)
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Яйце - 2 штуки
- Кефір - 100 мілілітрів
- Цукор - 80 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Ванільний цукор - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Персики - 2-3 штук
Підготуйте продукти, для змащування форми я використовую чайну ложечку рослинного масла. Приступимо!
З'єднайте борошно з сіллю і розпушувачем, перемішайте.
Кабачок натріть на крупній тертці, добре відіжміть сік і введіть в борошно, перемішайте.
Влийте топлене вершкове масло, теплий кефір. Перемішайте масу.
Останніми введіть яйця і цукор, масу ретельно перемішайте.
Для кексу використовуйте антипригарним або силіконову форму, змастіть її рослинним маслом. Перелийте тісто, розрівняйте його.
Вимийте персики, розріжте їх на половинки і видаліть кісточки. Потім кожну половинку - на 4 частини (в залежності від розміру персика). Вставте фруктові шматочки в тісто.
За бажанням присипте зверху цукром з корицею кекс. Я люблю це робити, так як після випічки виходить дуже смачна скоринка! Надішліть кекс в духовку на 30-35 хвилин, температура - 180 градусів. Час варіюйте в залежності від вашої духовки.
Готово! Остудіть кекс повністю в формі, потім його можна буде легко витягти.
Можна присипати ще додатково цукровою пудрою, прикрасити листочками м'яти. Приємного!