Рецепт Кекс класичний рецепт фото

Кекс класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Тісто
ПП рецепти
На полуденок , Для дітей
Випічка , Кекси
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Хочу порекомендувати вам приготувати кекс класичний. Він ніжний, трохи вологий, з ледь помітним вершковим смаком. Прекрасний варіант випічки на кожен день до чаю. Гості його теж дуже люблять.

Опис приготування:

Приготуйте кекс за класичним рецептом. Тісто готуємо на кефірі. Для цього змішуємо всі інгредієнти і переливаємо в форму для випічки, змащену маслом. Запікається кекс приблизно 45 хвилин. Більш детально, як приготувати кекс (класичний рецепт), Дивіться нижче. І удачі!

  • Вершкове масло - 130 грам
  • Яйце - 1 штука
  • Кефір жирний - 190 мілілітрів
  • Цукор - 1 Склянка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Сода - 1 Чайна ложка
  • Борошно - 3 склянки
  • Ванілін - 1 щіпка
кекс класичний рецепт - фото крок 1
1. Приготуємо продукти для кексу класичного. Масло вершкове потрібно заздалегідь дістати з холодильника, залиште його в теплі на пару годин до розм'якшення.
кекс класичний рецепт - фото крок 2
2. Розм'якшене вершкове масло з'єднуємо в ємності з цукром, віночком перетираємо все до отримання однорідної пластичної маси.
кекс класичний рецепт - фото крок 3
3. Тепер додаємо сире яйце, продовжуємо працювати віночком, вмішуючи яйце в масляну масу.
кекс класичний рецепт - фото крок 4
4. Потім вливаємо теплий кефір (для цього його потрібно заздалегідь дістати з холодильника). Якщо кефір мало кислий, то влийте ложечку чайну оцту столового, для кращої реакції з содою.
кекс класичний рецепт - фото крок 5
5. Вводимо тепер в тісто просіяне борошно, ванілін, соду.
кекс класичний рецепт - фото крок 6
6. Перемішуємо тісто до тих пір, поки не зникнуть всі дрібні грудочки, тісто має стати абсолютно однорідним і густим.
кекс класичний рецепт - фото крок 7
7. Дуже добре розігрійте духовку. Вилийте тісто у форму, попередньо змащену маслом або застелену папером. Ставте кекс в духовку на 45 хвилин. Температура - 200 градусів.
кекс класичний рецепт - фото крок 8
8. Кекс класичний повинен як би"вибухнути" , тоді ви все зробили правильно. Остужаем його, прикрашаємо на свій смак і подаємо до чаю. Смачного!

Схожі рецепти