Кекс класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Хочу порекомендувати вам приготувати кекс класичний. Він ніжний, трохи вологий, з ледь помітним вершковим смаком. Прекрасний варіант випічки на кожен день до чаю. Гості його теж дуже люблять.
Приготуйте кекс за класичним рецептом. Тісто готуємо на кефірі. Для цього змішуємо всі інгредієнти і переливаємо в форму для випічки, змащену маслом. Запікається кекс приблизно 45 хвилин. Більш детально, як приготувати кекс (класичний рецепт), Дивіться нижче. І удачі!
- Вершкове масло - 130 грам
- Яйце - 1 штука
- Кефір жирний - 190 мілілітрів
- Цукор - 1 Склянка
- Сіль - 1 щіпка
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Ванілін - 1 щіпка
1. Приготуємо продукти для кексу класичного. Масло вершкове потрібно заздалегідь дістати з холодильника, залиште його в теплі на пару годин до розм'якшення.
2. Розм'якшене вершкове масло з'єднуємо в ємності з цукром, віночком перетираємо все до отримання однорідної пластичної маси.
3. Тепер додаємо сире яйце, продовжуємо працювати віночком, вмішуючи яйце в масляну масу.
4. Потім вливаємо теплий кефір (для цього його потрібно заздалегідь дістати з холодильника). Якщо кефір мало кислий, то влийте ложечку чайну оцту столового, для кращої реакції з содою.
5. Вводимо тепер в тісто просіяне борошно, ванілін, соду.
6. Перемішуємо тісто до тих пір, поки не зникнуть всі дрібні грудочки, тісто має стати абсолютно однорідним і густим.
7. Дуже добре розігрійте духовку. Вилийте тісто у форму, попередньо змащену маслом або застелену папером. Ставте кекс в духовку на 45 хвилин. Температура - 200 градусів.
8. Кекс класичний повинен як би "вибухнути", тоді ви все зробили правильно. Остужаем його, прикрашаємо на свій смак і подаємо до чаю. Смачного!