Кекс класичний з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Вам подобається кекси з родзинками? І щоб родзинок було багато, і щоб був розсипчастим, тане в роті? Тоді цей рецепт, як приготувати кекс класичний з родзинками, точно для вас! Приготуйте обов'язково!
Готувати за цим рецептом - одне задоволення. Кекс виходить завжди і з першого разу. Що для цього потрібно? Просто уважно прочитайте всі кроки, і у вас все обов'язково вийде! Смачні ласощі до чаю для всієї родини забезпечено!
- Вершкове масло - 175 грам
- Цукор - 175 грам
- Ванілін - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйце - 3 штуки
- Борошно - 175 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Ізюм - 100 грам
![кекс класичний з родзинками - фото крок 1](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292204.webp)
Ізюм промийте, залийте окропом на пару хвилин і обсушити.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 2](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292208.webp)
Збийте розм'якшене вершкове масло з ваніліном, сіллю і цукром в пишну масу до повного розчинення цукру.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 3](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292209.webp)
Продовжуючи збивати, додайте по одному яйця.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 4](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292211.webp)
Додайте просіяне борошно і розпушувач. Чи не переставайте перемішувати.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 5](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292213.webp)
В отримане густе тісто додайте обсушену родзинки, все добре перемішайте.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 6](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292217.webp)
Змастіть форму для випікання маслом і присипте борошном. Викладіть тісто у форму. Випікайте кекс в розігрітій до 160 градусів духовці 60-75 хвилин. Орієнтуйтеся на свою духовку. Через 1 годину перевірте кекс на готовність: до сухої зубочистки.
![кекс класичний з родзинками - фото крок 7](https://kuhari.com.ua/img/keks_klassicheskii_s_iziumom-292488.webp)
Готовий кекс остудіть у формі, при бажанні посипте цукровою пудрою. До речі, на наступний день кекс буде набагато смачніше. Смачного!