Кекс на кефірі з родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Випічка завжди буде вдалим завершенням їжі. Без неї в нашій родині складно уявити вечірні посиденьки. Так приємно з чаєм з'їсти трохи солодкого. Покажу, як приготувати кекс на кефірі з родзинками.
З мого рецепту ви дізнаєтеся, як приготувати кекс на кефірі з родзинками. З досить простим тестом впорається будь-який новачок. Але незважаючи на це, борошняний виріб вийде досить незвичайним за рахунок додавання коньяку і цитрусової цедри. Крім родзинок, також можна додати цукати.
- Рослинна олія - 100 грам
- Яйце - 1 штука
- Яєчний білок - 4 штуки
- Кефір - 0, 5 склянки
- Цукор - 1, 5 склянки
- Борошно - 3 склянки
- Ізюм - 0, 5 склянки
- Коньяк - 1 Ст. Ложка
- Цедра апельсина або лимона - 1 Чайна ложка
- Сода - 0, 5 чайних ложки
- Оцет - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Цукрова пудра - За смаком
Збийте разом білки і сире яйце до легкої піни.
У мисці змішайте кефір, борошно, олія. Додайте родзинки, гашене оцтом соду, цукор, сіль, коньяк, цедру. Замішайте тісто.
Введіть в тісто яєчну суміш. Форму для випічки трохи змастіть маслом і присипте борошном. Влийте в неї тісто.
Випікайте кекс при 180 градусах протягом години. При подачі посипте випічку пудрою. Приємного чаювання!