Кекс з родзинками на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Без десерту або солодощів не пройде жодна чаювання. Всі ми любимо побалувати себе солоденьким. Сьогодні я розповім вам, як приготувати кекс з родзинками на кефірі без маргарину. Вам сподобається!
Такий рецепт стане улюбленим в меню будь-якої господині: кекс не вимагає багато фінансових витрат і готується з мінімальної кількості продуктів. Навіть якщо ваш кефір не надто свіжий, то кекс все одно вийде смачним і ароматним. Масло для кексу краще використовувати вершкове. Якщо такого немає в наявності, його можна замінити рослинним. Але не слід використовувати спред або маргарин, вони можуть погіршити смак готового продукту. Секретом цього рецепта є використання цукрової пудри замість цукру. Завдяки цьому тісто виходить більш м'яким.
- Сода - 1 Чайна ложка (гашене оцтом)
- Цукрова пудра - 1 Склянка
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 2 склянки
- Яйця - 4 штуки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Ізюм - 150 грам
1
Перед цим розігрійте духовку до температури 200 градусів.
2
Масло потрібно вийняти з холодильника, щоб воно підтануло протягом 10-15 хвилин. В такому випадку вам простіше буде його збивати. Ізюм промийте і залийте окропом на 2-3 хвилини. Потім обсушити його за допомогою паперових рушників.
3
Просійте борошно в глибоку ємність, додайте цукрову пудру. Добре перемішайте.
4
Яйця, масло вершкове та сіль з'єднайте і збийте блендером до утворення густої піни. Цю масу влийте до борошна, додайте гашене соду. Все акуратно перемішайте.
5
Додайте в тісто кефір і родзинки, перемішайте до отримання однорідної маси і вилийте в змащену форму.
6
Випікайте в розігрітій духовці близько 20 хвилин при температурі 200 градусів.