Кекс із сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю сирну випічку за її вершковий смак і незвичайну м'якість тесту. Сирний кекс може довго зберігатися і при цьому бути м'яким і ніжним. Дивіться мій кекс з сиром і пробуйте! смачно!
Я люблю прикрашати сирну випічку фруктами або сухофруктами, це смачно і красиво. Також присипають цукровою пудрою або поливаю глазур'ю.
Дивіться, як приготувати кекс з сиром, готуйте, прикрашайте його за своїм смаком і бажанням. Подайте добре остиглим!
- Сир - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 200 грам
- Яйце - 2 штуки
- Розпушувач тіста - 1, 5 чайних ложки
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Смородина чорна - 40 грам (по бажанню)
Підготуйте продукти. Масло вершкове повинно бути кімнатної температури. Приступимо.
Міксером збийте яйця з цукром до пишної світлої піни. Маса повинна збільшитися в обсязі в кілька разів.
Додайте пачку сиру і продовжуйте міксером змішувати інгредієнти.
Всипте півтори склянки борошна і півтори чайної ложки розпушувача. Міксером змішайте продукти.
Введіть в тісто м'яке вершкове масло. Міксером доведіть тісто до однорідного стану.
Якщо тісто досить щільне, значить воно готове. Якщо у вас вийшло рідкуватий, то додайте ще половину склянки борошна. Кількість борошна може залежати від вологості сиру.
Форму для кексу змастіть будь-яким кондитерським жиром. Перекладіть тісто, розрівняйте ложкою. Зверху трохи втисніть ягоди смородини або інші. Надішліть в гарячу духовку на 35-45 хвилин, температура - 180 градусів.
Кекс із сиром готовий! Мій кекс був готовий через 35 хвилин. Проколіть сірником. Якщо вона суха, значить сміливо діставайте випічку з духовки. Дайте кексу повністю охолонути. Прикрашайте - і до столу!