Ніжний кекс з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Чим прекрасні рецепти по ГОСТу? Звичайно ж, вивіреним кількістю всіх продуктів, завдяки чому виходить ідеальний кекс, наприклад. Раджу, як приготувати ніжний кекс з сиром по ГОСТу.
Як і більшість рецептів кексів, цей зовсім нескладний. Головне правило: дотримуйтеся точної кількості інгредієнтів. Тоді випічка буде ніжною, пористої, дуже повітряної. Дуже класно такий кексік поєднується з молочком або чаєм, тому із задоволенням пригощайте своїх гостей.
- Борошно - 150 грам
- Олія - 75 грам
- Цукор - 165 грам
- Сир 18% - 130 грам
- Яйця - 2 штуки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
1. У розм'якшене вершкове масло додайте цукор і збивайте міксером 7-8 хвилин.
2. Додайте сир і продовжуйте збивати до однорідності.
3. Потім розбийте в сирну масу яйця і продовжуйте збивати, поки маса не стане однорідною.
4. Просійте борошно і додайте в неї розпушувач. Кількома прийомами з'єднайте з сирною сумішшю, перемішайте.
5. Форму для кексу змастіть вершковим маслом і присипте манною крупою. Налийте тісто і розрівняйте.
6. Випікати кекс необхідно 50-60 хвилин при температурі 170 градусів. Остиглий кекс присипте цукровою пудрою. Приємного чаювання!