Ніжний яблучний кекс
(покроковий рецепт з фото)
У сезон яблук хочеться використовувати сезонні фрукти по максимуму, тому розповім, як приготувати ніжний яблучний кекс, легкий в приготуванні і ніжний кекс з кислинкою яблук і ванільним ароматом.
Легка в приготуванні випічка одночасно є однією з найсмачніших, і цей кекс не є винятком. Ніжне тісто в поєднанні з запеченими яблуками створює неймовірний смак, а ванільний цукор надає приємний аромат випічці. За бажанням можете нарізати яблука будь-якою формою. Також такий пиріг можна приготувати з будь-якими фруктами, наприклад, персиками або сливами. Обов'язково просійте борошно, щоб готовий кекс вийшов більш ніжним.
- Борошно пшеничне - 180 грам
- Крохмаль (будь-який) - 40 грам
- Розпушувач - 10 грам
- Вершкове масло - 80 грам
- Йогурт (кефір) - 150 грам
- Цукор - 150 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яблука (нарізані) - 200 грам
1. Просіяне борошно змішайте з будь-яким крохмалем, розпушувачем і сіллю. Яйця з цукром і ванільним цукром збийте міксером в пишну світлу масу.
2. Додайте розм'якшене вершкове масло і знову збийте. На завершення додайте натуральний йогурт і добре змішайте. З'єднайте обидві суміші, в кілька прийомів додаючи борошняну суміш, і перемішайте до однорідного стану.
3. Додайте очищені і нарізані шматочками яблука. Форму вистелити папером для випічки і перелийте в неї тісто. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
4. Залиште кекс у формі на 10 хвилин, після чого перенесіть на дошку і повністю остудіть. Смачного!