Яблучний торт «ніжний»
(покроковий рецепт з фото)
Подивіться, як приготувати яблучний торт "ніжний" - невеликий соковитий торт з яблучним кремом і тонкими пісковими коржами. Така випічка тане в роті, від неї складно відірватися. Готуйте подвійну порцію.
Зверніть увагу, що кількість інгредієнтів в даному рецепті розраховане на форму 18 см, тортик виходить маленьким. Якщо у вас сім'я велика, сміливо множте інгредієнти на два. Для такого рецепта можна брати кисло-солодкі і навіть кислі яблука, в процесі приготування крему ви зможете регулювати кількість цукру. Сметану краще брати жирну і густу. Крем добре оживляти коржі і вийде смачніше. Ванільний цукор можна замінити невеликий дрібкою кориця, вийде ароматно.
- Борошно - 240 грам
- Цукор - 200 грам(100г в тетсо, 100г в крем)
- Маргарин - 125 грам (або вершкове масло)
- Яблука - 500 грам (очищені)
- Вершкове масло - 100 грам (в вершках)
- Крем - 200 грам
- Ванільний цукор - 10 грам
- Яйце - 1 штука
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сік лимонний - 2 Ст. Ложки
1. Яблука очистіть від шкірки, наріжте скибочками і полийте лимонним соком. Викладіть яблука в сковорідку з товстим дном, додайте трохи води і тушкуйте під закритою кришкою протягом 5 хвилин.
2. Потім додайте цукор і тушкуйте на невеликому вогні до готовності 15-20 хвилин. Блендером подрібніть гарячі яблука до стану пюре і відразу додайте сметану з маслом.
3. Перемішайте до однорідності, при необхідності підігрійте в мікрохвильовці. Додайте ванільний цукор, остудіть і відправте крем в холодильник на 3 годину.
4. Приготуйте тісто: просіяне борошно змішайте з розпушувачем і натертим на крупній тертці холодним вершковим маслом. Розітріть масу в крихту. Яйце збовтайте з цукром і додайте до тесту. Замісити тісто: м'яке, однорідне.
5. Загорніть тісто в плівку і відправте в холодильник на 1 час. Розділити тісто 5 частин. Розкачайте шматочок тесту в пласт на присипаному борошном пергаменті.
6. Наколи тісто виделкою і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці 6-8 хвилин. Гарячі коржі обріжте за розміром форми. Охолоджений крем збийте міксером, рясно змастіть їм остиглі коржі.
7. Зберіть торт, боки і верх змастити кремом і прикрасьте крихтою з коржів. Надішліть торт в холодильник на ніч. Смачного!