Ніжний торт «казка» до Дня Всіх закоханих
(покроковий рецепт з фото)
Цей ніжний, красивий і смачний торт стане відмінним доповненням до ваших зізнань у коханні. Обов'язково спробуйте приготувати для своєї другої половинки, і Ваш вечір стане ніжним і солодким.
Романтичний вечір - це не тільки цікаві гарячі страви. Як щодо десерту? Пропоную рецепт, як приготувати ніжний торт "казка" до Дня всіх закоханих. Вам сподобається!
- Мука - 100 грам
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 2, 5 склянки (для коржів і крему)
- Крем - 360 грам
- Мак - 50 грам
- Горіх грецький - 100 грам
- Родзинки - 100 грам
- Какао-порошок - 2 Ст. Ложки
- Крохмаль - 6 Ст. Ложок (для тіста і крему)
- Сода - 3 чайних ложки
- Сіль - За смаком (для тіста)
- Вершкове масло - 200 грам
- Молоко - 0, 5 мілілітра
- Ваніль - 1 грам (за смаком)
Насамперед приготуйте тісто для коржів. Для цього змішайте три яйця з 300 грамами цукру і сметаною, додайте туди 3 чайні ложки соди, отриману масу гарненько збийте міксером.
Акуратно висипте 300 грам борошна з ложкою крохмалю, добре вимішайте тісто лопаткою.
Розділіть отримане тісто на три рівні частини, в першу частину додайте 50 грам маку.
По-друге - 100 грам родзинок.
У третю - 2 столові ложки какао-порошку і 100 грам подрібнених волоських горіхів.
Коржі потрібно випікати кожен окремо. Печуться вони в добре розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
Поки випікаються коржі, займіться приготуванням заварного крему. Для цього змішайте в каструлі два курячих яйця, стакан цукру і три столові ложки кукурудзяного крохмалю.
В отриману масу тоненькою цівкою влийте молоко, одночасно збиваючи крем міксером.
Практично готовий крем поставте на повільний вогонь, доведіть його до кипіння, після чого трохи остудіть, додайте 200 грам вершкового масла і знову збийте міксером.
Готовий крем приберіть в холодне місце на кілька годин.
Після того як всі три коржа спечуть, зріжте у них тверді краю і приступайте до формування торта. Кожен корж потрібно ретельно промазати кремом.
Зверху торт також потрібно промазати залишками заварного крему і прикрасити його на свій розсуд. Свій торт я прикрашала бісквітної крихтою, отриманої шляхом подрібнення залишків від коржів. Також з них я вирізала своє визнання в любові.
Готовий торт повинен настоятися в холодильнику. Найкраще готувати його з вечора, тоді на наступний ранок він буде просто танути в роті!