Пиріг до Дня закоханих
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг, як справжня любов, поєднує в собі багато смаків. Пісочна тендітна основа, ніжна солодка ароматна начинка і трохи кислуваті ягоди вишні - любов адже вона така, НЕ прісна, чи не так?
Багато з нас відзначають це свято якщо не урочистою вечерею, то хоча б святковим чаюванням. Хороший і світле свято, в який можна своїй половинці висловити ще раз свою любов і вдячність. Не завжди цей день випадає на вихідний, тому я пропоную вам спекти цей смачний пиріг, приготування якого не відніме у вас багато сил і часу. Рецепт нескладний, у вас все вийде.
- Молоко - 350 мілілітрів
- Вершкове масло - 170 грам(40 - для крему, інше для тесту)
- Яйця - 4 штуки(2 жовтка для крему, 1 яйце і 1 жовток для тесту)
- Цукор - 220 грам(4 столових ложки для крему, інше для тесту)
- Кукурудзяний крохмаль - 2 Ст. Ложки (з невеликою гіркою)
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Розпушувач - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Горіхи - 50-70 грам
- Вишня - 300-400 грам
1. Насамперед розморозимо вишню, нехай стече весь сік. Ну і видалити кісточки.
2. Інгредієнти для приготування крему патісьер - різновиди заварного крему.
3. У каструльку наливаємо молоко, додаємо кукурудзяний крохмаль, цукор звичайний і ванільний, і розмішуємо. Додаємо жовтки двох яєць, дуже добре розмішуємо до однорідності.
4. І варимо на середньому вогні, весь час помішуючи віночком. Коли суміш почне закипати-булькати і загусне, додаємо 40 грам вершкового масла і лимонний сік. Ретельно збиваємо-розмішуємо віночком.
5. Перекладаємо крем і закриваємо його харчовою плівкою. Нехай остигає.
6. А це інгредієнти для приготування пісочного тіста для основи пирога. Підсушені горіхи необхідно перемолоти в борошно.
7. Змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо цукор і масло. Перетираем.
8. Додаємо одне яйце і один жовток, замішуємо тісто.
9. Тісто можна відправити хвилин на 20 в холодильник, а можна зайнятися їм відразу.
10. Беремо невеликий шматочок тесту і тонко розгортаємо його. За допомогою формочки вирізаємо сердечка.
11. Форму для випічки (28 см в діаметрі) змащуємо невеликою кількістю масла, формуємо з тіста дно з бортиками.
12. Рівномірно викладаємо ягоди, покриваємо кремом.
13. І розкладаємо сердечка.
14. Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40 до рум'янцю сердечок.
15. Прикрашаємо пиріг по своєму бажанню.
16. А ось такий він в розрізі.