Салат до дня закоханих
(покроковий рецепт з фото)
З чим у вас асоціюється День святого Валентина? У мене - з великою кількістю всіх відтінків червоного, кругом сердечка, пурпурні гірлянди і т.Д. Тому і салат вийшов червоний і незвичайний. Спробуйте!
Звичайно, це вельми незвичайний салат: не кожен чоловік зрозуміє салат без майонезу, м'яса або хоча б риби. Але зате до чого ж він гарний! Так що, якщо вашому чоловікові не чужа романтика і гурманські нововведення в їжі він сприймає адекватно, обов'язково зробіть йому такий салат! А як приготувати салат до дня закоханих - поспішаю розповісти!
- Radikkьo - 250 грам (можна замінити червоною капустою)
- Салат-латук - 250 грам (червоного кольору)
- Зернятка граната - 150 грам
- Бринза - 100 грам (можна замінити фетою)
- Грейпфрут - 1 мілілітр
- Апельсин сицилійський - 1 штука (червоний)
- Редис - 2 штуки
- Пелюстки квітів - 8-10 штук (добре підійдуть пелюстки троянди і орхідеї)
- Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
- Цибуля сушена - 0.5 чайних ложки
- Морська сіль - За смаком
1. Моєму й обсушуємо радіккіо, салат-латук і квіткові пелюстки. Нехай обсохнуть. Редиску ріжемо дуже тонкими кружечками, апельсин і грейпфрут - ось такими "зірками" . З граната виколупуємо зернятка.
2. Пелюстки, радіккіо і салат-латук рвемо руками і викладаємо на дно салатниці.
3. Далі викладаємо зірочки цитрусів, кружечки редиски, посипаємо все зернами граната і тертою бринзою.
4. Для заправки змішаємо масло, оцет, сіль і сушений лук. Збризгуємо цим соусом салат - і подаємо до столу!