Ніжний пісочний торт
(покроковий рецепт з фото)
Ніжність цього торту надають не тільки повітряні коржі, але і сирний крем, який товстим шаром знаходиться між ними. Крем стане густим, якщо залишити торт в холодильнику на 12 годин.
У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати ніжний пісочний торт з ніжним сирним кремом. Для того, щоб коржі добре просочилися, а крем став густим, дайте торту постояти в холодильнику протягом 10-12 годин. Замість звичайного сиру можете використовувати вершковий сир, наприклад, Філадельфію. Обов'язково додайте в крем варене згущене молоко, так як вона надає торту молочний аромат і робить його значно смачніше. Також рекомендую використовувати більш жирну сметану для крему, вона зробить його гущі.
- Борошно - 400 грам
- Цукрова пудра - 250 грам(150 г в корж, 100 г в крем)
- Вершкове масло - 150 грам
- Крем 15-20% - 130 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Сіль - 2 грами
- Сир 5% - 1000 грам
- Крем 30% - 300 грам
- Ванілін - 1 грам
- Варене згущене молоко - 300 грам
- Яєчні жовтки - 2 штуки
1. Просіяне борошно змішайте з цукровою пудрою, ваніліном, розпушувачем і дрібкою солі. Додайте холодну нарізане кубиками вершкове масло і розітріть масу в крихту.
2. Сметану з'єднайте з жовтками і добре змішайте. Додайте до олійно-борошняної суміші і швидко замісіть тісто. Тісто розділяється на три частини, загорніть кожну в пакет, надайте плоску форму і поставте в холодильник на 1 час.
3. На посипаною борошном папері з силіконовим покриттям розкачайте одну частину тіста в пласт розміром трохи більше дна рознімної форми для випічки. Наколи тісто виделкою і випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15-17 хвилин.
4. Гарячий корж обріжте по внутрішньому колу зімкнутого бортика форми і повністю остудіть на решітці. Сир протріть через друшляк, з'єднайте з цукровою пудрою, ваніліном і сметаною. Збийте блендером в однорідний крем.
5. Додайте варене згущене молоко і ретельно перемішайте. Зберіть торт: навколо першого коржа встановіть кільце від рознімної форми і вистелити боки папером для випічки з силіконовим покриттям. Нанесіть на корж 1/3 крему, розрівняйте і повторіть з другим коржем.
6. На третій корж нанесіть трохи крему, розрівняйте і накрийте торт харчовою плівкою. Поставте в холодильник на 10-12 годин. Зніміть кільце, видаліть папір і вирівняйте боки і верх торта кремом.
7. Зверху прикрасьте торт кремом і вареним згущеним молоком. Смачного!