Ніжний шоколадний торт
(покроковий рецепт з фото)
Шоколадні торти завжди користувалися успіхом у всіх, особливо у ласунів. Це один з класичних десертів. Для приготування не потрібно ні купа часу, ні маса сил і енергії.
Як приготувати ніжний шоколадний торт? Та дуже просто, особливо, якщо у вас під рукою є духовка. Корж виходить дуже ніжним і повітряним. Глазур відмінно доповнює торт. Не забудьте про прикраси!
- Яйця - 6 штук
- Шоколад - 90 грам
- Вершкове масло - 90 грам
- Цукор - 150 грам
- Борошно - 90 грам
- Ванільний цукор - 15 грам
- Джем абрикосовий - 200 грам
- Вода - 50 грам (глазур)
- Цукор - 120 грам (глазур)
- Шоколад темний - 100 грам (глазур)
Поставте невелику каструльку на водяну баню. Поламайте шоколад на шматочки і покладіть його в каструльку. Розтопіть шоколад до однорідної маси.
Мартенс відділи Желтков. Дістаньте масло з холодильника і дайте йому постояти, щоб воно розм'якшилося. Потім збийте його за допомогою міксера з сто двадцятьма грамами цукру до пишної білої маси.
Зменшіть швидкість міксера до мінімуму і, не перестаючи збивати, введіть в масу по одному сирі курячі жовтки.
Влийте тонкою цівкою в отриману масу розтоплений на водяній бані шоколад. Гарненько перемішайте всі інгредієнти, щоб маса Походила гладкою і однорідної.
В окремій ємності збийте охолоджені сирі курячі білки в міцні піки, потроху додаючи залишки цукру. Половину збитих білків додайте в шоколадну масу і акуратно вмішати їх ложкою.
Борошно просійте через сито кілька разів і частинами введіть в масу. Потім додайте решту збиті білки і знову розмішайте тісто ложкою.
Розігрійте духовку до ста сімдесяти градусів. Вилийте тісто в роз'ємну форму для запікання. Готуйте корж в духовці сорок хвилин. Готовий бісквіт остудіть і розріжте на дві однакові половини вздовж. Змастіть одну з них абрикосовим варенням.
У сотейнику змішайте воду, темний шоколад і цукор. Підігрійте це все на водяній бані і розмішайте до повної однорідності. Накрийте корж другою половинкою і полийте торт глазур'ю. Поставте в холодильник, щоб глазур повністю застигла. Потім прикрасьте за смаком.