Ніжний торт «Баунті»
(покроковий рецепт з фото)
У домашніх умовах ви можете не тільки приготувати цукерки "баунті", але і смачний кокосовий торт з однойменною назвою. За смаком він нагадує знамениті цукерки і може стати прикрасою столу!
Нещодавно я дізналася, як приготувати ніжний торт "баунті", і здивувалася, наскільки легко можна спекти ароматну вишукану випічку будинку! Аромат кокосової стружки можна посилити кокосовим лікером, а для приготування помадки взяти молочний шоколад, тоді торт стане майже таким же на смак, як цукерки "баунті" . Для того, щоб торт у вас вийшов красивого кольору і з насиченим шоколадним смаком, рекомендую використовувати якісний чорний шоколад з високим вмістом какао-продуктів.
- Вершкове масло - 325 грам(200 г в корж, 100 г в крем, 25 г д помадка)
- Цукор - 300 грам(180 г в тісто, 120 г в крем)
- Борошно - 160 грам
- Какао-порошок - 50 грам
- Шоколад чорний - 100 грам (від 60% какао)
- Ванільний цукор - 20 грам(10 г в тісто, 10 г в крем)
- Розпушувач - 5 грам
- Молоко - 500 грам
- Крохмаль - 40 грам
- Кокосова стружка - 290 грам(250 г в крем, 40 г для прикраси)
- Шоколад - 150 грам
- Вершки 25-36% - 150 грам
- Яйця - 4 штуки
1. Дно рознімної форми діаметром 24 см застеліть папером для випічки. Борошно з'єднайте з какао-порошком, розпушувачем і сіллю. Шоколад з'єднайте з вершковим маслом і половиною цукру, поставте на водяну баню.
2. Потримайте суміш на водяній бані, розмішуючи, поки цукор не розчиниться. Яйця кімнатної температури збийте міксером з цукром, що залишився і ванільним цукром. Додайте остигнула шоколадну суміш і ретельно перемішайте.
3. У два прийоми додайте борошняну суміш і змішайте лопаткою. Тісто розділіть на дві частини і викладіть в дві роз'ємні форми. Надішліть в розігріту до 160 градусів духовку на 20 хвилин.
4. Залиште коржі в формах на 10 хвилин, після чого повністю студії на решітці. Для крему крохмаль залийте 100 грамами молока і перемішайте. У каструлі з'єднайте молоко, що залишилося, цукор і ванільний цукор.
5. Доведіть суміш до кипіння, засипте кокосову стружку і проваріть 2-3 хвилини, постійно помішуючи. Додайте молоко з крохмалем і проваріть, поки суміш не загусне. Зніміть з вогню, додайте вершкове масло, добре розмішайте і повністю остудіть.
6. У коржів зріжте верхівки. На перший корж викладіть половину крему, розрівняйте і накрийте другим коржем. Зверху розподіліть крем, що залишився. Поставте торт в холодильник на 2 годину.
7. Для помадки нарізану шоколад змішайте з доведеними до кипіння вершками. Додайте вершкове масло, перемішайте і відразу вилийте на торт.
8. Боки торта змастіть помадкою і обсипте кокосовою стружкою. Прикрасьте торт кокосовими цукерками. Поставте торт в холодильник до застигання помадки. Смачного!