Торт «Баунті»
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 8
- Борошно - 1 Склянка
- Крем - 1 Склянка
- Цукор - 3/4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 Чайна ложка
- Какао - 2 Ст. Ложки
- Кокосова стружка - 2 склянки
- Молоко - 2 склянки
- Вершкове масло - 180 грам
- Цукор - 5-7 Ст. Ложок
- Шоколад - 150 грам
Цукор розтерти з яйцем. У сметану додати соду, розмішати, сметана почне підніматися. З'єднати сметану і яйце з цукром. Перемішати. Борошно і какао просіяти і в цю суміш вилити рідку масу з сметани і яйця з цукром. Все ретельно перемішати. Вилити тісто у форму, поставити в нагріту до 180 градусів духовку і випікати хвилин 15-20.
У каструльці з'єднати кокосову стружку, молоко, вершкове масло і цукор. Варити, постійно помішуючи, до загустіння.
Шоколад розтопити на водяній бані.
На шоколадний корж викласти остиглий крем. Вгору покрити шоколадною глазур'ю. Остудити. Боки торта обсипати кокосовою стружкою, прикрасити за бажанням.