Кокосовий торт «Баунті»
(покроковий рецепт з фото)
Смачний торт з ніжним бісквітом, вершковою начинкою з кокосової стружки і шоколаду зверху. Приготуйте такий торт на свято і всі гості будуть в захваті. Ділюся рецептом!
Цей торт припаде до смаку всім любителям кокоса, адже його там дуже багато. Можна взяти готову стружку або самим натерти кокосовий горіх на дрібній тертці. Якщо ви не любите гіркий шоколад, то візьміть темний або молочний.
- Куряче яйце - 3 штуки
- Борошно пшеничне - 80 грам
- Какао - 20 грам
- Розпушувач - 1/2 чайних ложки
- Цукор - 220 грам(120 грам - в тісто, 100 грам - в крем)
- Молоко - 280 мілілітрів(200 мл. - в вершках, 80 мл. - в глазур)
- Кокосова стружка - 150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Шоколад гіркий - 100 грам
- Вершки - 150 мілілітрів(10% жирності)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування кокосового торта "баунті" .
У миску насипте борошно, какао і розпушувач. Перемішайте все до рівномірного розподілу.
У холодну і чисту чашу міксера розбийте яйця і додайте 120 грам цукру. Збийте до пишної і світлої маси.
У миску з збитими яйцями просійте борошняну масу.
Акуратно перемішайте за допомогою ложки або кулінарного шпателя.
На дно форми діаметром 22 сантиметра покладіть коло з паперу для випічки. Вилийте тісто і рівномірно його розподілити.
Випікайте в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, до готовності. Через деякий час витягніть, переверніть форму догори дном, і повністю остудіть бісквіт.
Для крему в каструлю викладіть масло. Кропити 100 грам цукру.
Влийте в каструлю 200 мілілітрів молока.
Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Всипте в молочну масу кокосову стружку і перемішайте.
Зменшіть вогонь до мінімального і варіть перемішуючи протягом 10 хвилин.
Остиглий бісквіт вийміть з форми і розріжте на два однакових бісквіта.
Просочіть обидва коржа вершками. Викладіть один бісквіт на дно форми.
Перекладіть кокосову масу в форму на бісквіт і розрівняйте її.
Викладіть на кокосовий шар другий бісквіт і трохи притисніть.
Для глазурі налийте молоко, що залишилося в каструлю і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню і викладіть ламаний шоколад. Перемішайте до однорідної маси.
Перекладіть теплу шоколадну масу на верх торта і розрівняйте.
Прикрасьте торт на свій розсуд. Я прикрасила просто кокосовою стружкою.
Приберіть торт в холодильник мінімум на 4 годину, для застигання.
Вийміть торт з форми, розріжте і подавайте до столу.
Смачного!