Ніжний йогуртовий торт без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Відмінним варіантом річного легкого торта може стати желейний ягідний торт, тому розповім, як приготувати ніжний йогуртовий торт без випічки, низькокалорійний десерт зі свіжою полуницею.
Особливістю цього торта є те, що його не потрібно випікати. В якості основи використано печиво савоярді, повітряне та ніжне. Крім того, головним інгредієнтів даного десерту є полуниця, що робить цей рецепт по-справжньому літнім. Ви можете використовувати і заморожену полуницю, прикрасивши боки торта по-іншому. Обов'язково візьміть густий йогурт для приготування йогуртового шару, так як він буде краще тримати форму торта.
- Полуниця - 700 грам
- Цукор - 300 грам(150 г в полуничне пюре, 150 г в йогуртовий шар)
- Полуничне пюре - 650 грам
- Желатин - 45 грам(20 г в полуничне пюре, 25 г в йогуртовий шар)
- Вода - 200 грам(100 г в полуничне пюре, 100 г в йогуртовий шар)
- Ванільний цукор - 10 грам
- Шоколад білий - 80 грам
- Рослинна олія без смаку і запаху - 8-9 грам
- Полуниця для прикраси - 8-10 штук
- Печиво савоярді - 220-250 грам
- Йогурт густий 1, 6% - 850 грам
1. Велику і меншу порції желатину в двох різних ємностях залийте холодною кип'яченою водою. Перемішайте і залиште для набухання. На блюдо встановіть кільце діаметром 24 см і вистелити зсередини ацетатної плівкою.
2. Полуницю подрібніть блендером і на невеликому вогні доведіть до кипіння в каструлі з товстим дном. Додайте цукор і від моменту закипання проваріть ще 5 хвилин, постійно помішуючи. Зніміть з вогню і відокремте 100 грам пюре.
3. В останньому пюре розчиніть меншу частину набряклого желатину. Повністю остудіть в ємності з холодною водою. Відкладену частина пюре з'єднайте з холодною кип'яченою водою.
4. Печиво савоярді занурте в сироп верхньою частиною і викладіть нижньою частиною на блюдо. Заповніть дно форми печивом і відправте в холодильник. Густий йогурт з'єднайте з цукром і ванільним цукром. Ретельно розмішайте.
5. На водяній бані розчиніть більшу частину желатину і відразу додайте до йогуртовой суміші, швидко розмішуючи віночком. Як тільки суміші стануть густішими, викладіть на печиво три ложки йогуртовій суміші і дві ложки полуничною.
6. Чергуючи їх, заповніть всю форму. За допомогою дерев'яної шпажки намалюйте візерунок. Накрийте форму плівкою і відправте в холодильник на 5-6 годин. Зніміть кільце і плівку.
7. Темперований шоколад з'єднайте з рослинним маслом. Полуницю надіньте на шпажку, занурте в шоколад і прикрасьте кондитерської посипкою. Відразу викладіть на торт. Смачного!