Йогуртовий торт без випічки
(покроковий рецепт з фото)
Йогуртовий торт без випічки - це простий, легкий в приготуванні і дуже смачний десерт. Найголовніше - не треба нічого піч!
Такий чудовий десерт дуже приємний в спекотну літню пору, а простий рецепт йогуртового торта без випічки, без сумніву, стане в нагоді кожній господині. Готується він зовсім недовго, основний час йде на застигання шарів. Можна робити різні варіанти верхнього шару - з різними ягодами і соками. Приготувати йогуртовий торт без випічки легко як в домашніх умовах, так і на дачі. Він безумовно сподобається всім ласунам.
- Пісочне печиво - 200 грам
- Цукор - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 150 грам
- Йогурт - 500 грам
- Вершки 33% - 200 грам
- Желатин - 20 грам
- Ягоди полуниці - 500 грам
- Вода - 150 грам
- Молоко - 5-6 Ст. Ложок
Подрібнюємо печиво в блендері до стану дрібної крихти.
Розтоплюємо вершкове масло і змішуємо з крихтами печива і 2 ложками цукру. Перемішуємо в однорідну масу.
Отримана маса буде основою нашого торта. Викладаємо її в роз'ємну форму з високими бортиками. Якщо у вас немає такої - не біда. Беремо будь-яку ємність, вистилає харчовою плівкою і використовуємо як форму для майбутнього торта. На дно форми, щільно утрамбовуючи, викладаємо масу з печива. Можна робити рівну поверхню, а можна з бортиками. Потім поміщаємо основу в холодильник.
Желатин замочуємо в невеликій кількості холодної води і залишаємо до набрякання. Потім половину порції желатину розводимо в гарячому молоці і залишаємо остигати. А поки збиваємо вершки віночком до утворення густої піни.
Змішуємо йогурт, збиті вершки і цукор. Кількість цукру залежить від того, наскільки солодкий ви любите десерт. Я додавала 2 столових ложки. Вливаємо тонкою цівкою в йогуртовую суміш остиглий желатин і акуратно перемішуємо. Можна це робити за допомогою віночка.
Дістаємо з холодильника нашу форму з основою для торта і заливаємо в неї йогуртово-вершкову суміш. Ставимо назад в холодильник для застигання. По бажанню, можна втопити в суміші цілі або нарізані ягоди.
З води і 2 столових ложок цукру робимо сироп, розігріваємо його і додаємо до нього залишився замочений желатин. Подрібнюємо-розмішуємо блендером.
Коли вийшло ягідне пюре вже охолоне і почне загусати, виливаємо його на йогуртовий шар. Увага - йогуртовий шар вже повинен застигнути! Прибираємо тортик для застигання в холодильник. Коли верхній шар наполовину застигне - можна прикрасити торт нарізаними ягодами полуниці.