Йогуртовий торт з ананасами
(покроковий рецепт з фото)
Йогуртовий торт з ананасами стане незамінним для тих, хто хоче зберегти фігуру і одночасно побалувати себе солодким, адже в 100 г цього торта всього 175 кКал! Корж, йогурт і фрукти - кращий торт!
Йогуртовий торт відмінно підійде в якості легкого літнього випічки, так як для нього не потрібно готувати масляний крем або густу глазур. Такий торт виходить дуже ніжним завдяки желе, саме воно робить цей торт низькокалорійним. В якості начинки ви можете використовувати не тільки ананаси, але і інші сезонні фрукти, наприклад, персики, груші або полуницю. Настійно раджу вам брати натуральний йогурт, так як з ним желе виходить смачнішим. Нижче ви дізнаєтеся, як приготувати йогуртовий торт з ананасами.
- Борошно пшеничне - 50 грам
- Крохмаль (будь-який) - 20 грам
- Цукор - 180 грам(50 г в тісто, 130 г в крем)
- Ванільний цукор - 20 грам(10 г в тісто, 10 г в крем)
- Розпушувач - 3 грами
- Яйце куряче середнє - 2 штуки
- Йогурт натуральний - 600 грам
- Вершки 33% - 400 грам
- Желатин - 35 грам(25 г в крем, 10 г в желе)
- Вода - 120 грам(70 г в крем, 50 г в желе)
- Ананаси кільцями - 565 грам
- Ананаси шматочками - 565 грам
- Сироп ананасовий - 300 грам
1. Желатин залийте холодною кип'яченою водою, перемішайте і залиште для набухання. Просіяне борошно змішайте з крохмалем і розпушувачем. Яйця кімнатної температури збийте з цукром і ванільним цукром протягом 5 хвилин.
2. Акуратно в кілька прийомів змішайте з борошняної сумішшю. Дно рознімної форми вистелити папером для випічки і розподіліть в ній тісто. Надішліть в розігріту до 190 градусів духовку на 15 хвилин.
3. Бісквіт залиште в формі на 10 хвилин, після чого витягніть на блюдо за допомогою ножа. Бортик від рознімної форми оберніть харчовою плівкою і зімкніть навколо коржа. Йогурт змішайте з цукром і ванільним цукром.
4. Желатин розчиніть на водяній бані і додайте до йогуртовой суміші. Охолоджені вершки збийте в охолодженої мисці до пишної консистенції і в кілька прийомів додайте до них злегка застиглу йогуртовую суміш.
5. Змастіть бісквітний корж шаром крему, з боків встановіть півкільця ананасів. Розподіліть весь крем і поставте в холодильник на 2 годину. Желатин знову залийте холодною кип'яченою водою і залиште для набухання.
6. Додайте желатин до гарячого ананасовому сиропу і повністю остудіть. Торт прикрасьте шматочками ананаса і вилийте остигле желе. Надішліть торт в холодильник до повного застигання. Смачного!