Ніжний кекс на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати ніжний кекс на кефірі. Випічка повністю виправдовує свою назву. Кекс виходить дійсно дуже ніжний, підходить як для сімейного чаювання, так і для зустрічі гостей.
Якщо хочеться чогось до чаю - спечіть цей кекс. Незвичайно смачний, легкий, повітряний, він хороший як сам по собі, так і з будь-якими начинками. Можна додати родзинки, горіхи або цукати. Я для аромату використовую цедру лимона. Рецепт простий, економічний, не вимагає багато зусиль. Беріть на замітку!
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 170 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Рослинна олія - 60 мілілітрів
- Кефір - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 40 грам
- Ванілін - 1 грам
- Борошно - 250 грам
- Розпушувач для тіста - 8 грам
- Лимон - 1 штука(Cedra)
Підготуйте всі інгредієнти.
Яйце збийте з цукром, ваніліном і сіллю до утворення пишної білої піни.
Додайте рослинне і розтоплене вершкове масло.
Влийте кефір і додайте цедру лимона.
Додайте борошно і розпушувач.
Збийте все до однорідного стану.
Перелийте тісто в змащену маслом форму для запікання. Дно і боки присипте манкою або борошном. Випікайте в духовці при температурі 190 градусів близько 40 хвилин.
Ніжний кекс на кефірі готовий.
За бажанням посипте кекс цукровою пудрою і подавайте до столу. Смачного!