Ніжний і смачний тортик на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Нарешті я знайшла ідеальний рецепт простого і швидкого тортика на кефірі, який не соромно подати гостям. Тортик дуже смачний і святковий! Сьогодні я хочу поділитися цим рецептом з вами!
Ви будете вражені, але дійсно в тісто для торта входять лише кефір, сода, цукор, борошно і яйця. Усе! Причому не потрібно вимішувати тісто, не треба чекати, поки воно зійде і інше. Просто потрібно змішати всі інгредієнти - і все, можна випікати. Але тут я вирішила поекспериментувати і зробити два коржі: один білий, а другий - з какао. Вийшло дуже святково і смачно! Записуйте мій рецепт, як приготувати ніжний і смачний тортик на кефірі!
- Кефір - 1 Склянка
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 2/3 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 2 склянки
- Какао - 1 Чайна ложка
- Цукор - 0, 5 склянки (в вершках)
- Крем - 400 грам (в вершках)
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
У кефір додайте соду, погашену оцтом, потім вбийте яйця і всипте цукор. Добре перемішайте.
Невеликими порціями всипте борошно, перемішайте до однорідності.
Готове тісто розділити на 2 частини. До однієї частини додайте какао, гарненько перемішайте.
Вилийте шоколадне тісто в форму для випікання (у мене форма діаметром 23 см.). Надішліть в духовку на 20 хвилин (температура - 180 З).
Готовому коржу дайте охолонути.
Розріжте його вздовж навпіл.
В ту ж форму для випікання вилийте другу частину тесту. Запікайте також 20 хвилин при тих же 180 З.
Готовий корж також розріжте.
Приготуйте крем. Змішайте сметану з цукром міксером на високих оборотах.
На блюдо покладіть перший корж, змастіть його кремом.
Накрийте другим коржем, повторіть процедуру.
Готовий торт змастіть залишками крему зверху і з боків і прикрасьте на свій розсуд. Надішліть торт в холодильник на 2-3 годину, щоб він просочився.
Ніжний і смачний тортик на кефірі готовий. Приємного чаювання!