Легкий і смачний тортик на кефірі
(покроковий рецепт з фото)
Найчастіше для випічки я використовую кефірну основу. З ним виходять прості і м'які по текстурі варіанти. Є безліч цікавих рецептів, які запросто можна робити хоч кожен день.
Бісквіт на кефірі готується легко і виходить пишним. А крем для таких коржів краще зробити вершковий і густий, щоб він просяк всі коржі. Тому я пропоную вам дізнатися про те, як приготувати легкий і смачний тортик на кефірі зі згущеним молоком. Ця випічка вийде навіть у новачка!
- Вершкове масло - 120 грам
- Цукор - 180 грам
- Сода - 10 грам
- Кефір - 200 мілілітрів
- Яйце - 2 штуки
- Ванілін - 2 щіпки
- Згущене молоко - 400 мілілітрів
- Борошно - 6 Ст. Ложок
У глибокій мисці розітріть яйця з цукром.
Додайте кефір, борошно і соду. Замішайте тісто.
Тісто викладіть на деко з пергаментом в вигляді кола.
Запікайте бісквіт в духовці при 190 градусах протягом 25 хвилин.
Готовий бісквіт остудіть. Ображати рівно краю. Разрежьте на два коржа.
Зробіть крем: м'яке масло збийте міксером зі згущеним молоком.
Коржі рясно змастіть кремом з однієї зі сторін. Вставте їх один з одним.
Обрізки від бісквіта подрібніть. Змішайте їх з кремом.
Вийшла сумішшю прикрасьте торт. Залиште його на 1 годину в холодильнику для просочення. Приємного чаювання!