Смачний тортик
(покроковий рецепт з фото)
Ніяких надмірностей або складнощів, простий і дуже смачний шоколадний торт для вас. Такий можна зробити на День Народження або до 8 березня, а також без приводу. Розповім, як приготувати смачний тортик.
Для мене смачний тортик - це шоколадний тортик. Немає нічого смачнішого шоколадного коржа з шоколадним кремом. Готовий торт можна прикрашати нічим, а якщо все-таки хочете, то використовуйте ягоди, збиті вершки, горіхи. Торт настоюйте декілька годин перед подачею, так він буде ще смачніше.
- Цукор - 2 склянки
- Борошно - 1, 5-2 склянки
- Какао - 1, 5 склянки(1 стакан для тесту, 0, 5 склянки для крему)
- Розпушувач - 1, 5 чайних ложки
- Сода - 1, 5 чайних ложки
- Яйця - 2 штуки
- Молоко - 1 Склянка
- Рослинна олія - 0, 5 склянки
- Ванільний екстракт - 2 чайних ложки
- Кава гарячий - 1 Склянка
- Вершкове масло - 115 грам
- Цукрова пудра - 3 склянки
- Вершки жирні - 0, 5 склянки
1. У миску насипте какао (1 стакан неповний), цукор, борошно, розпушувач, соду, перемішайте. Влийте молоко кімнатної температури, додайте яйця, рослинна олія, екстракт ванілі. Перемішайте протягом 2 хвилин, потім тонкою цівкою влийте гарячу каву, перемішайте.
2. Підготуйте 2 форми для випікання, змастіть кожну вершковим маслом і розділіть рівномірно між ними тісто.
3. Випікайте в розігрітій до 170 градусів духовці 30-35 хвилин. Дістаньте бісквіт і залиште його в формі на 10 хвилин, потім залиште його на решітці до повного охолодження.
4. Розтопити вершкове масло і відкладіть його для охолодження. В іншій мисці змішайте вершки, цукрову пудру, додайте тепле вершкове масло. Збийте міксером до утворення однорідної консистенції.
5. Викладіть один корж і змастіть його кремом, потім покладіть другий корж.
6. Промажьте боку і боки кремом і відправте торт на 3-5 годин в холодильник.
7. Через необхідний час подавайте торт до столу.