Кефаль в духовці з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.
Смачне і зручне блюдо - тут вам і риба, і гарнір. Та ще й готується все разом - значить, економиться час.
Опис приготування:
Смачно і просто, корисно і досить швидко - це все про цю страву. Дуже зручно запікати і рибу, і гарнір до неї відразу. Овочі просочуються рибними соками, а риба насичується соком овочів. Рецепт приготування кефалі в духовці з овочами дуже простий. Набір овочів може бути будь-яким. Якщо хочете підсмажену кірочку на рибі - її можна не перевертати в середині процесу запікання. Або можна злегка змастити рибу сметаною або майонезом. І ще рада - якщо ви хочете приготувати з рибою побільше овочів, то рибку розташовуйте глибше, між овочами, а не на них. Розповідаю і показую, як приготувати кефаль в духовці з овочами. Смачного!
- Kyefali - 1, 5 кілограма
- Картопля - 4-5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Петрушка, зелень - 70 грам
- Лимон - 1 штука
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - 1, 5 чайних ложки (половина - для риби, інше - для овочів)
- Перець чорний мелений - 3 щіпки
- Вода - 150-200 мілілітрів
Чистим кефаль, видаляємо нутрощі. Добре промиваємо і обсушуємо. Змащуємо рибу і всередині, і зовні рослинним маслом. Посипаємо сіллю і перцем. Можна використовувати пряні трави або приправу для риби.
Моєму зелень петрушки і дрібно нарізаємо. Часник очищаємо і подрібнюємо. Змішуємо з зеленню петрушки.
Наповнюємо черевця кефалі сумішшю петрушки і часнику.
Чистимо картоплю і нарізаємо кружечками.
Цибулю і моркву очищаємо і теж нарізаємо кружечками.
Змащуємо деко олією і викладаємо підготовлені овочі, скроплюємо соком половинки лимона, солимо і перчимо. Викладаємо рибу, на рибку викладемо шматочки лимона. Запікаємо в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 50. Рибу можна хвилин через 20-30 перевернути на іншу сторону.