Смажена кефаль
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування смаженої кефалі в переддень Різдва. З приготованим за цим рецептом стравою можна легко піти в гості до друзів, в переддень Різдва.
Така риба як кефаль, буде особливо святково виглядати на святковому, різдвяному столі. У цієї риби кісток майже немає. Коли багато людей дотримуються посту, ця риба буде дуже доречна до різдвяного столу.
- Заголовок Бондюель - 100 грам
- Kyefali - 2 кілограма
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Сіль - - За смаком
1. Для початку візьмемо свіжу кефаль (приготована обсмажена кефаль така ж смачна в гарячому вигляді, як і в холодному, а якщо її приготувати в кукурудзяній муці, то це буде справжній святковий страва).
2. Спочатку рибу промиємо, очищаємо її від луски, нутрощі видаляємо, а потім шматочками приблизно по три сантиметри нарізаємо рибу. Нарізані шматки риби ретельно промиваємо в проточній воді, даємо воді стекти, серветками або полотенечком злегка обсушити шматочки риби і посолимо. Можна використовувати спеції для приготування риби.
3. Невелика кількість просіяного на сито кукурудзяного борошна насипаємо на тарілку або на аркуш паперу. Для цього добре підійде борошно середнього помелу, якщо трохи червонувата, то це ще краще. Шматочки риби запаніруем в борошні.
4. На сковороду вливаємо олію, розпалює сковороду, і після того, як запаніровані шматки риби поклали на сковороду, відразу зменшуємо вогонь на середній. До рум'яного кольору обсмажуємо шматки риби із закритою кришкою. Після того, як з усіх боків риба зарум'яниться, викладаємо її на серветку або лист пергаменту, щоб вбралося зайве масло. Блюдо готово.