Кефаль на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Ніяке блюдо високої кухні не зрівняється з простої, але смачною і апетитною домашньою їжею, особливо приготованою на мангалі! Пропоную вам подивитися, як приготувати кефаль на мангалі. Смакота!
Кефаль створена для того, щоб її готували на мангалі. Вона Жирненький, без кісток, з приємним смаком і ароматом. Запечена, вона стає ще краще! Щоб приготувати кефаль на мангалі, нам знадобиться кілька тушок риби, спеції і лимон. Маринувати рибу необов'язково. Досить натерти її спеціями, скропити соком лимона і дати постояти хвилин 10-15.
- Kyefali - 3-4 штук
- Морепродукти - За смаком
- Спеції - За смаком
- Лимон - 1 штука
- Картопля - 3-4 штук
- Овочі - За смаком
Підготуйте інгредієнти. Рибку почистіть і випатрати. Невеликих восьминогів теж промийте від плівок, якщо захочете ще і морепродукти використовувати. У мене були ще каракатиці.
Приправити сіллю і poperčite Чефалу. Збризніть її соком лимона, додайте спеції до риби (навіть прованські трави або розмарин підійдуть).
На мангалі обсмажте морепродукти і рибу.
Смажте з двох сторін на невеликому вогні до рум'яного кольору, може почати злазити шкіра, але це не страшно. Головне, щоб риба була готова.
Готова запечена кефаль виглядає приблизно так.
Подавати її можете з салатом з морепродуктів, овочів і з картоплею (теж запеченим на мангалі, до речі).
Смачного!
Смачного!