Рецепт Кефаль під майонезом фото

Кефаль під майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Рецепт приготування кефалі під майонезом до новорічного столу. Тим, хто дотримується різдвяний, пост це блюдо буде дуже доречним.

У такій рибі як кефаль кісток майже немає. У процесі приготування її м'ясо стає дуже ніжним і смачним. Готувати блюдо зовсім не важко.

  • Вино столове біле - 100 мілілітрів
  • Kyefali - 2, 5 кілограма
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Пакет Майонезу - 1 штука
  • Приправа рибна - 1 Чайна ложка
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Лимон - 1/2 штуки
кефаль під майонезом - фото крок 1
1. Очищаємо рибу, випатрати нутрощі, зябра видаляємо. Кефаль нарізаємо скибочками (ширина приблизно три сантиметри). Рибу ретельно промиваємо. Воді даємо стекти.
кефаль під майонезом - фото крок 2
2. Рибу укладаємо в миску, додаємо спеції і солимо. Все ретельно перемішуємо. Хвилин на тридцять прибираємо рибу в прохолодне місце. Вона повинна трохи настоятися.
кефаль під майонезом - фото крок 3
3. Лимонним соком скроплюємо рибу, додаємо трохи майонезу. Всі шматочки риби обмазуємо рівномірно майонезом.
кефаль під майонезом - фото крок 4
4. Рослинним маслом змащуємо деко, викладаємо шматочки риби, зверху на рибу поливаємо залишилися майонезним соусом, спеціями і соком лимона. Можна додавати сухого білого вина.
кефаль під майонезом - фото крок 5
5. Хвилин на сорок п'ять - п'ятдесят ставимо кефаль запікатися в духову шафу. Після виймаємо і прикрашаємо зеленню і шматочками лимона. Блюдо готово.

Схожі рецепти