Кефаль під майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування кефалі під майонезом до новорічного столу. Тим, хто дотримується різдвяний, пост це блюдо буде дуже доречним.
У такій рибі як кефаль кісток майже немає. У процесі приготування її м'ясо стає дуже ніжним і смачним. Готувати блюдо зовсім не важко.
- Вино столове біле - 100 мілілітрів
- Kyefali - 2, 5 кілограма
- Рослинна олія - 20 мілілітрів
- Пакет Майонезу - 1 штука
- Приправа рибна - 1 Чайна ложка
- Перець і сіль - - За смаком
- Лимон - 1/2 штуки
1. Очищаємо рибу, випатрати нутрощі, зябра видаляємо. Кефаль нарізаємо скибочками (ширина приблизно три сантиметри). Рибу ретельно промиваємо. Воді даємо стекти.
2. Рибу укладаємо в миску, додаємо спеції і солимо. Все ретельно перемішуємо. Хвилин на тридцять прибираємо рибу в прохолодне місце. Вона повинна трохи настоятися.
3. Лимонним соком скроплюємо рибу, додаємо трохи майонезу. Всі шматочки риби обмазуємо рівномірно майонезом.
4. Рослинним маслом змащуємо деко, викладаємо шматочки риби, зверху на рибу поливаємо залишилися майонезним соусом, спеціями і соком лимона. Можна додавати сухого білого вина.
5. Хвилин на сорок п'ять - п'ятдесят ставимо кефаль запікатися в духову шафу. Після виймаємо і прикрашаємо зеленню і шматочками лимона. Блюдо готово.