Рецепт Кефаль під майонезом фото

Кефаль під майонезом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 1 г. 10 хв.

Рецепт приготування кефалі під майонезом до новорічного столу. Тим, хто дотримується різдвяний, пост це блюдо буде дуже доречним.

Опис приготування:

У такій рибі як кефаль кісток майже немає. У процесі приготування її м'ясо стає дуже ніжним і смачним. Готувати блюдо зовсім не важко.

  • Вино столове біле - 100 мілілітрів
  • Kyefali - 2, 5 кілограма
  • Рослинна олія - 20 мілілітрів
  • Пакет Майонезу - 1 штука
  • Приправа рибна - 1 Чайна ложка
  • Перець і сіль - - За смаком
  • Лимон - 1/2 штуки
кефаль під майонезом - фото крок 1
1. Очищаємо рибу, випатрати нутрощі, зябра видаляємо. Кефаль нарізаємо скибочками (ширина приблизно три сантиметри). Рибу ретельно промиваємо. Воді даємо стекти.
кефаль під майонезом - фото крок 2
2. Рибу укладаємо в миску, додаємо спеції і солимо. Все ретельно перемішуємо. Хвилин на тридцять прибираємо рибу в прохолодне місце. Вона повинна трохи настоятися.
кефаль під майонезом - фото крок 3
3. Лимонним соком скроплюємо рибу, додаємо трохи майонезу. Всі шматочки риби обмазуємо рівномірно майонезом.
кефаль під майонезом - фото крок 4
4. Рослинним маслом змащуємо деко, викладаємо шматочки риби, зверху на рибу поливаємо залишилися майонезним соусом, спеціями і соком лимона. Можна додавати сухого білого вина.
кефаль під майонезом - фото крок 5
5. Хвилин на сорок п'ять - п'ятдесят ставимо кефаль запікатися в духову шафу. Після виймаємо і прикрашаємо зеленню і шматочками лимона. Блюдо готово.

Схожі рецепти