Кефаль на пару
(покроковий рецепт з фото)
Спеціально до вашого столу старовинне рибальське рецепт! корисно, смачно і відмінно підійде для тих, хто стежить за фігурою!
Старовинне і дуже просте блюдо з риби, характерне для узбережжя Чорного моря - Одеси, Ялти, Балаклави, Алушти. Апетитна, ніжна кефаль на пару або по-іншому "рибальське Шкарів" подарує вам просто незабутню гамму смаків!
- Kyefali - 4 штуки
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Лук-пориста - 1 штука
- Перець - 1/2-1 штуки (чилі)
- Корінь селери - 100 грам
- Помідори - 300 грам
- Крем - 500 мілілітрів
- Сіль, спеції - За смаком
Рибу миємо, очищаємо від луски і нутрощів, відрізаємо голови, хвости і плавники.
Ріпчасту цибулю чистимо і нарізаємо кільцями або півкільцями.
З перцю чилі видаляємо насіння і подрібнюємо його.
Зелена цибуля співаємо і нарізаємо тонкими кільцями.
Очищаємо корінь селери і подрібнюємо.
Зелена цибуля разом з ріпчастою злегка обсмажуємо на сковороді, змащеній олією. Потім додаємо до них чилі і селеру.
Потім виливаємо в сковороду сметану, тушкуємо пару хвилин і викладаємо рибку. Хочу зауважити, що оскільки рибин у нас 4, то у мене вийшло дві сковороди, в кожній по дві рибки:)
За пару хвилин до готовності риби опускаємо в соус помідори (цілком або порізані - на ваш смак). Ще пара хвилин і вуаля! Готово! Насолоджуйтесь; )